Okamura (SPD): Sociální demokracie si nechce rozhodit své dobré vztahy s Turky, kteří páchají genocidu

18.06.2016 22:00

Již před delší dobou jsem na svém profilu na sociální síti veřejně uznal genocidu Arménů páchanou Turky během let 1915-1918, přestože ostatní politici v té době mlčeli – a většina mlčí i nyní.

Okamura (SPD): Sociální demokracie si nechce rozhodit své dobré vztahy s Turky, kteří páchají genocidu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Souhlasím tedy s prezidentem Milošem Zemanem, který tento měsíc řekl, že chce vyzvat českou vládu a parlament, aby následovaly německý příklad a uznaly oficiálně genocidu Arménů páchanou Turky.
 
A když jsem se již tehdy ptal, proč česká vláda genocidu neuzná, bylo mi kuloárně řečeno, že ČSSD má dobré vztahy s Tureckem, takže si je nechce rozhodit. To je otřesné jednání Sobotkovy a Babišovy vlády.
 
My bychom měli nejen pojmenovat oficiálně sto let staré turecké zločiny, ale zároveň je také nutné pravdivě pojmenovat současnost. Měli bychom oficiálně otevřít oči a říct, že Turci páchají genocidu a válečné zločiny na Kurdech, pořádají na ně hony jako na zvířata - bombardují jejich vesnice a po desetiletí je terorizují jen za to, že chtějí zůstat Kurdy.

Turci samozřejmě brutálně utlačují nejen Kurdy, ale i další menšiny a také menšinu demokraticky smýšlejících Turků. Oponenty turecká vláda mučí, vraždí a potlačuje jakýkoli svobodný názor. O tom musíme mluvit, abychom věděli, s jakým zločinným režimem se Evropská komise a Sobotkova a Babišova vláda paktuje.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…