Okamura (SPD): Soudní stíhání za kritiku migrace a islamizace

16.02.2021 22:04

Komentář na facebookovém profilu k soudu s Michalem Kraftem.

Okamura (SPD): Soudní stíhání za kritiku migrace a islamizace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Trestní stíhání asistenta poslance Jaroslava Foldyny Michala Krafta za kritiku migrace a islamizace je nepřijatelným útokem na svobodu slova a kriminalizací odpůrců islamizace a imigrace. Soudní jednání s Michalem Kraftem, které je plánováno na 16. února 2021, je podle hnutí SPD nepřijatelným útokem na svobodu slova. Michal Kraft je trestně stíhán za napsání eseje „Je budoucnost Evropy islámská?" a dalších dvou esejů s obdobnou tématikou.

Soud s Michalem Kraftem je zásadním a svým způsobem přelomovým procesem, ve kterém jde především o soudní precedent. Pokud bude Michal Kraft odsouzen, může být odsouzen každý, kdo neprojeví dostatečné nadšení nad stávající zahraniční a imigrační politikou České republiky či Evropské unie.
SPD přenášení soutěže politických názorů do soudních síní považuje za protiústavní, a proto takový postup ostře odmítá, protože svoboda projevu je podmínkou fungování demokracie.

P. S. Přidávám aktuální komentář od Jardy Foldyny: "Pan Kraft byl právě odsouzen, soud nepřipustil svědky navrhované obhajobou, nebyla připuštěna vysvětlující slova obviněného. To snad nebylo ani za minulého režimu. Liberální demokracie předčila tu lidovou demokracii."

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.