Okamura (SPD): Turecko už nehodlá bránit migrantům, kteří chtějí do EU

28.02.2020 17:40

Komentář na facebookovém profilu k vyjádření Turecka o migrantech

Okamura (SPD): Turecko už nehodlá bránit migrantům, kteří chtějí do EU
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Turecko už prý nebude zastavovat syrské migranty, kteří se snaží dostat do Evropy. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek řekl vysoce postavený turecký činitel. Skupina zhruba tří stovek lidí včetně žen a dětí se v severozápadní turecké provincii Edirne vydala v noci na pátek na pochod k řecké hranici. Stalo se tak ihned poté, co byly zveřejněny zprávy o tom, že Ankara nebude bránit syrským běžencům v jejich cestě do Evropy, napsal server deníku Hürriet. Ve skupině jsou nejen Syřané, ale také Íránci a Iráčané. Je nutné, aby své hranice důkladně střežilo Řecko a pokud ne, musí své hranice důkladně střežit Česká republika!

Ve čtvrtek turecká média informovala, že Ankara už nehodlá bránit migrantům, kteří se chtějí dostat do Evropské unie. Podle listu Sabah toto rozhodnutí přijala na mimořádném zasedání bezpečnostní rada státu, které předsedal prezident Recep Tayyip Erdogan.

Podle našeho názoru mají být nelegální imigranti deportováni zpět, odkud přišli, a ti, kteří je pašují, mají být trestně stíháni.

Maďarský premiér Viktor Orbán v říjnu prohlásil, že pokud Turecko pošle migranty do Evropy, je připraven maďarské hranice bránit silou. Orbán nemluví jen tak do větru a hrozba masové migrace směřující z Balkánu tu jistě je. K podobnému kroku by podle hnutí SPD v případě invaze imigrantů měla přistoupit i Česká republika. „Pokud Turecko pošle další statisíce lidí, budeme muset použít sílu, abychom ochránili maďarské hranice. Nikomu nepřeji, abychom se k tomu museli uchýlit,“ prohlásil Orbán. Maďarský premiér má v tomto naši plnou podporu.

Již mnohokrát jsem upozorňoval, že musíme být připravení chránit své hranice a musíme mít připravenu hráz proti imigrační povodni. Schengenský systém bohužel znamená, že kromě slušných občanů evropských zemí se mohou přes hranice volně pohybovat i zločinci a teroristé, aniž by je kdokoli zkontroloval. SPD podporuje bezvízový styk a volné cestování občanů vyspělých zemí, ale nikoliv občanů rozvojových či muslimských zemí. A současně s možnými hraničními kontrolami, aby byla zajištěna bezpečnost českých občanů a abychom mohli případně zadržet nelegální imigranty, teroristy a zločince na našich hranicích.

Hnutí SPD nechce, abychom dopadli stejně jako islamizovaná západní Evropa, kde se mnohdy lidé bojí vyjít na ulici, aby je nepobodali či nezavraždili imigranti. Odmítáme masovou imigraci a požadujeme možnost kontroly našich hranic, aby se sem nemohli dostat nelegální imigranti a teroristi. Navrhli jsme již zákony zakazující islámské zahalování na veřejnosti a zakazující propagaci nenávistné islámské ideologie, které nám ale Babišova vláda ANO, ČSSD a KSČM blokuje.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7