Okamura (SPD): Vláda ve skutečnosti nepracuje

06.06.2016 6:28

Ozývají se čím dál hlasitější hlasy poukazující na to, že vláda ve skutečnosti nepracuje a někteří ministři se dlouhodobě ani neúčastní sněmovních interpelaci. A například Andrej Babiš se neúčastnil minulý týden pátečního jednání, kde měl přitom předkládat několik návrhů zákonů – a jelikož to ostatním poslancům ve Sněmovně předem neřekl, tak muselo být jednání Sněmovny v ten den zrušeno. A vše draze zaplatili daňoví poplatníci...

Okamura (SPD): Vláda ve skutečnosti nepracuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Myslím, že neúčast premiéra a dalších ministrů na interpelacích je spíš věci jejich politické kultury. Trest za pohrdání prací ve Sněmovně a opozicí by měli stanovit občané ve volbách. Mně osobně už po třech letech této vlády ani tak nevadí, že Sobotkova a Babišova vláda ignoruje interpelace a práci ve Sněmovně, protože je už znám a vím, že kážou vodu, ale pijí víno - a změnit to můžou jen občané ve volbách.
 
Problém je spíše třeba to, že nepřipustí k jednání legislativní návrhy opozice a, pravda, ani některých vlastních poslanců, takže celá Sněmovna ztrácí smysl, protože koalice odmítá jakýkoli opoziční návrh bez ohledu, zda je dobrý či ne. Pak přijdou novináři a ptají se nás, co jsme udělali a my musíme říct: Naše návrhy byly zahozeny a kupodivu ten špatný není koalice, která válcuje a neguje naši práci, ale my.
 
Přitom například moje zákony o přímé volbě a odvolatelnosti politiků, o osobní, hmotné a trestní odpovědnosti politiků a soudců, o referendu či o zamražení platů politiku a soudců do roku 2017 by jistě většina občanů uvítala. A navrhl jsem mnoho dalších potřebných zákonů, jako například, aby podnikatelé platili DPH až po zaplacení faktury.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice