Okamura (SPD): Zaslali jsme otevřený dopis prezidentovi

16.08.2015 9:31

Dnes jsme zaslali jménem našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) otevřený dopis prezidentovi republiky v souvislosti se zahájeným trestním řízením proti fanouškům jabloneckého fotbalu,kteří vyvěsili transparent proti islámu.

Okamura (SPD): Zaslali jsme otevřený dopis prezidentovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Tento transparent prý údajně šíří nenávist proti islámu. Zde je celý text našeho dopisu prezidentovi.

Vážený pane prezidente,

obracíme se na Vás otevřeným dopisem v souvislosti se zahájeným trestním řízením proti fanouškům jabloneckého fotbalu, kteří vyvěsili při fotbalovém utkání transparent. Transparent údajně šířící nenávist proti islámu.

Nesouhlasíme s urážením náboženské víry ani s šířením nenávisti. Zde je ale nutné vidět souvislosti tohoto případu. Zde podle našeho názoru jde o logickou reakci lidí na současnou situaci. Je charakterizována brutálním a masovým šířením radikálního islámu. Ortodoxní islám nemá charakter náboženství, ale má podobu nenávistné ideologie neslučitelné s naším pojetím demokracie a lidských práv.

Naši občané tuto hrozbu vnímají a jsou zneklidněni nečinností a lhostejností vlády, politiků a státních orgánů k tomuto nebezpečí. Naše snaha v Poslanecké sněmovně prosadit kroky, které by jasně postavily šíření džihádu a práva šaría mimo zákon, se setkaly s arogancí a smíchem ostatních poslanců. U českých občanů proto vzniká oprávněný pocit, že islamizace naší země má podporu a naopak projevy vlastenectví a odporu k islamizaci začnou být potlačovány jako extrémismus. V této atmosféře nečinnosti státu se nelze divit aktivitě lidí, která je vyvolána důvodnými obavami. Lidé mají naši vlast rádi a v takovém případě jim právo na odpor dává listina práv a svobod.

Vážený pane prezidente, mnohokrát jste prokázal, že dokážete jednat jako představitel svrchované České republiky. Chceme Vás požádat o Vaši pozornost k tomuto případu a zvážit případné užití institutu milosti.

Děkujeme.

S úctou,

Tomio Okamura, ing. Radim Fiala, Ing. Jaroslav Holík – poslanci Parlamentu ČR za hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD).

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice