Okamura (SPD): Zvyšování daní ani deficitní rozpočet republika mít nemusí

19.11.2019 21:25

Komentář na facebookovém profilu k zvyšování daní a poplatků

Okamura (SPD): Zvyšování daní ani deficitní rozpočet republika mít nemusí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM prosadila zvýšení daní a poplatků o 16,2 miliardy korun. Tyto peníze dáme v příštím roce státu navíc z našich peněženek. Vláda to zdůvodňuje tím, že potřebuje peníze pro lidi. To není pravda! Vláda má jen takové peníze, které vybere od lidí na daních a poplatcích. To je v pořádku, pokud za ně zajišťuje hospodárně veřejnou službu v zájmu občanů.

Naše hnutí SPD považuje uvedené zvýšení daní za naprosto do očí bijící zbytečné ždímání peněz od lidí, kteří pracují a podnikají. Pokud státu chybělo 16,2 miliardy na penze, nebo jiné potřebné výdaje, stačilo škrtnout nákup 12 vrtulníků z USA, každý za miliardu, a ve školství zrušit inkluzi, která stála letos 6 miliard.

Úspory mohly pokračovat ve zrušení podpory pro parazity v sociálním systému odmítající práci, ve zrušení podpory politických neziskovek v řádu miliard a ukončení podpory solárních baronů v řádech desítek miliard. Žádné zvyšování daní ani deficitní rozpočet dnes Česká republika mít nemusí. Bylo by dost na penze, školství i zdravotnictví. Vláda zvyšuje daně a dělá dluhy jen proto, že zájmy politiků jsou nad zájmy občanů, kteří poctivě pracují a podnikají.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…