Okamura: Slovo "vlast" není sprosté slovo. Proamerická lobby nás manipuluje

04.05.2015 13:57

O víkendu jsem se zúčastnil dvou demonstrací za přítomnosti stovek skvělých lidí a na obou jsem vystoupil s projevem na téma vlastenectví, národní hodnoty, současné situace ve světě a také jsem si připomenul památku ročního výročí otřesného masakru v Oděse, který mají na svědomí fašisté podporující kyjevskou vládu. Zde je můj projev z první akce:

Okamura: Slovo "vlast" není sprosté slovo. Proamerická lobby nás manipuluje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Vy a my …. v případě státnosti neexistuje. Všichni občané České republiky jsme velká společná rodina ve společném domově.

A bez rozdílu politických či jiných národů bychom měli být v jedné věci zajedno. Že slovo Vlast není sprosté slovo. Že za to, že jsme vlastenci, máme rádi svou zemi a jsme na svou zemi a na své velké předky hrdí, že za to, že jsme hrdí na své češství a moravanství se nesmíme stydět.

Nestyďme se říkat to, co si myslíme. My jsme tu doma, je to naše zem.

V tuto chvíli běží celoevropská štvavá kampaň proti Rusku.

Cíl je zřejmý - americká zbrojní lobby potřebuje jako sůl nepřítele, aby její lidé v americké vládě odůvodnili výdaje na zbrojení.

V tomto ohledu Američané vyvolávají a organizují konflikt na celé planetě. Ničí jak demokratické vlády, tak i stabilní autoritativní režimy a vyvolávají chaos, války, násilí.

Investují miliardy dolarů na vyvolávání občanských nepokojů pod záminkou boje za demokracii.

Ten z Vás, kdo nečerpá pouze ze zmanipulovaných médií, ale informuje se i z mnoha jiných zdrojů, tak ví, že dílem americké agresivní a imperiální politiky jsou také extremistické organizace jako Taliban či Islamský stát. Ostatně americký prezident Reagan pozval v roce 1984 nejvyšší představitele Talibanu do Bílého domu k jednání o spolupráci. Jsou to také zničené donedávna fungující země jako Libye nebo Sýrie. Mimochodem, výsledkem destabilizace Libye je nejen obrovské množství nevinných civilních obětí, mnohonásobně více než za předešlého režimu, ale také nekontrolovaný příliv statisíců ilegálních imigrantů z Afriky do Evropy.

To, co je pro nás zásadní, je, že proamerická lobby prostřednictvím médií manipuluje i české veřejné mínění - otevřeně lžou, zkreslují a vyvolávají atmosféru strachu, aby proameričtí politici mohli i u nás zdůvodnit spoluúčast na americké imperiální politice.

Nejsem rusofil ani obdivovatel Putina. Je ale třeba si vždy zachovat vyvážený objektivní pohled. Z veřejně dostupných zdrojů vyplývá, že na Ukrajině investovala americká vláda víc než 4,5 miliardy dolarů, aby vyvolala nepokoje. Výsledkem je shození legitimní demokraticky zvolené vlády, kterého bylo dosaženo ve spojení s fašisty a neonacisty.

Následně tato lobby vyprovokovala konflikt, kdy pučistická vláda začala bombardovat své ruské spoluobčany jen proto, že se demokraticky v referendu rozhodli nežít ve stejném státě s protiruskými fašisty a pučisty.

Protiruská nálada se i v naší zemi vystupňovala tak, že ten kdo není proti Rusům a Rusku, tak je „putinovský“ agent. Americké lobby se podařilo i u nás vyvolat nenávistnou atmosféru jakou naše země naposledy zažila v padesátých letech, v časech nejnenávistnějšího období studené války.

Musíme mít odvahu říct - americkým a bruselským přátelům NE v případě, že nám vnucují to, co nás poškozuje - a je jedno, zda jde o vyvolávání studené i horké války nebo o imigranty nebo o nesmyslné evropské direktivy.

Nestyďme se nahlas říkat, že si nenecháme kýmkoliv přepisovat naše dějiny.

Nestyďme se nahlas říkat, že tato zem, kterou budovali po staletí naši předkové je naše, a nestyďme se podle toho chovat.

Buďme skutečnými pány ve své zemi.

Buďme dobří vlastenci.

Važme si všech jiných národů a chtějme, aby si oni také stejně vážili nás.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny