Okamura: Tématem pro volby do EP bude národní emancipace

25.12.2013 15:01

Z Facebooku Tomio Okamury.

Okamura: Tématem pro volby do EP bude národní emancipace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Ptáte se mne, jak se připravujeme na volby do Evropského parlamentu (EP), které budou příští rok poslední týden v květnu. Zde jsou moje odpovědi na tři nejčastější otázky, které od Vás dostávám:

1)Volby do EP se tradičně potýkají s nezájmem lidí. Myslíte, že se tentokrát podaří lidi přesvědčit, že jsou to volby důležité a budete se to snažit komunikovat i ve vaší kampani?

Lidé nemají o volby do EP velký zájem, přitom většina právních norem, které v současnosti musíme přijímat jsou z Evropské unie. Proto se budeme snažit lidi přesvědčit, že má smysl vyslat kvalitní zástupce do europarlamentu a to nejlépe takové, kteří tam budou umět komunikovat a hlavně prosazovat naše národní zájmy. Protože jinak je to odkladiště vysloužilých národních politiků.

2)Máte už představu, kolik by zhruba kampaň mohla stát a jaké osobnosti pošle vaše strana do voleb?

Nemáme, jelikož teď řešíme senátní kampaň na Zlínsku. Kandidáty vybíráme - v tuto chvíli máme potencionální první trojku. S tím, že to jsou lidé abnormálně kvalifikovaní se zkušenostmi s evropskou politikou, ale zároveň to nejsou žádní odbytí expolitici, ale lidé úspěšní s velkým potenciálem.

3) Jak se vaše strana připravuje nebo začíná připravovat na volby do EP? Kdy se kampaň spustí a na která témata se bude klást důraz?

To nechme až na nový rok. Tématem ze strany Úsvitu pro volby do EP nepochybně bude naše národní emancipace a náprava negativních norem a pravidel, které nás poškozují. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.