Okamura (Úsvit): Eldorádo exekutorů a korupce

06.02.2015 8:36

Eldorádo exekutorů a korupce. Právě uplynul první rok a tato vláda nesplnila a neplní základní sliby – neřeší exekuce, korupci, zadlužuje nadále zemi a navíc ještě tento měsíc vláda odsouhlasila první imigranty z islámských zemí do ČR.

Okamura (Úsvit): Eldorádo exekutorů a korupce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit

Naše návrhy zákonů a řešení nejen že smetla ze stolu, ale například v případě exekutorů vláda dosud za rok nepředložila ANI JEDEN vlastní zákon! A jen připomínám, že ministryní spravedlnosti je paní Válková (ANO).

U služebního zákona vláda ještě více zpolitizovala státní správu zavedením politických náměstků a politických tajemníků a vládní ČSSD se zcela vykašlala na splnění svého zásadního předvolebního slibu, že v případě vítězství opraví špatný zákon o církevních restitucích. Vláda také nepředložila žádné systémové řešení korupce, naopak zamítla návrh zákona Úsvitu o osobní, hmotné a trestní odpovědnosti vrcholných politiků.

Vláda také nesplnila slib, že prosadí zákon o všeobecném referendu – naopak vládní koalice náš návrh zákona o referendu smetla ihned ze stolu pod falešnou záminkou, že sama něco připraví.

Vláda není úspěšná ani v řešení nezaměstnanosti, nadále je více než 500 tis. lidí bez práce.

A do toho všeho se tento týden ještě dovídáme, že vláda odsouhlasila první imigranty z islámských zemí do ČR, což absolutně odmítám. Máme dva miliony vlastních občanů na hranici chudoby, bez důstojného sociálního zabezpečení a podle mého názoru se stát musí v prvé řadě postarat o vlastní chudé a bezmocné, na které ani v současnosti nemá peníze. A až poté pomáhat světu.

Po roce vládnutí této vlády jsem hluboce přesvědčen, že až se za další rok podíváte do svých peněženek – to už budou u moci dlouhé dva roky – nebudete tam mít o nic více než za pana Kalouska. Kdy už lidem přestanou stačit populistické sliby podpořené mediální masáží, hezké plakáty a kobliha do pusy?

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.