Okamura (Úsvit): Místní příslušnost exekutorů je opět na stole

03.10.2014 8:40

Poté, co Sněmovna odmítla v červnu návrh zákona hnutí Úsvit na teritorialitu exekutorů, která by skoncovala tento neadekvátní byznys s dluhy, včera v principu totožný návrh odsouhlasil v 1. čtení Senát, kde se tedy začne projednávat ve výborech.

Okamura (Úsvit): Místní příslušnost exekutorů je opět na stole
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Úsvit tyto snahy samozřejmě podporuje. Místní příslušnost má zabránit tomu, aby případ v jednom místě mohl řešit exekutor třeba z druhého konce republiky. Zabrání se tak přeprodávání exekucí a ukončí obchod s dluhy lidí.

Poslanec Úsvitu Marek Černoch k tomuto tématu ve Sněmovně dokonce letos na jaře pořádal odborný seminář za účasti kompletní odborné i laické veřejnosti, který tyto závěry jednoznačně potvrdil. Bohužel strany vládní koalice tento návrh smetli ze stolu.

Přestože ČSSD, ANO i KDU slibovali před volbami, že se na exekutorskou mafii zaměří a zavázali se k tomu i v koaliční smlouvě, vůbec nic s problémem nedělají. Žádný vládní návrh ohledně problematiky exekutorů dosud nebyl ve Sněmovně předložen. Slyšíme jen sliby, ale činy chybí.

Snahu senátorů sice vítáme, ale máme obavu, že jde jen o přredvolební zastírací manévr. Zásadní pro přijetí zákona bude totiž jednání ve Sněmovně. Tam si premiér Sobotka a jeho parta určitě opět pohlídají, aby návrh opět neprošel a exekutorská mafie ždímala lidi dál. Hnutí Úsvit tak zůstává ve Sněmovně zatím jedinou stranou, která skutečně plní své předvolební sliby.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.