Okamura (Úsvit): Obnovení branné povinosti?

09.03.2015 7:34

Mezi politiky se začíná diskutovat o tom, aby česká armáda obnovila plošně povinné odvody i v době míru. Konkrétní návrh ještě do Sněmovny nikdo nepředložil, ale důvodem pro tyto úvahy je prý katastrofální stav naší armády, která by podle zdrojů z ministerstva obrany nedokázala ochránit ani největší kraj České republiky po dobu delší jak čtrnáct dní.

Okamura (Úsvit): Obnovení branné povinosti?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit

Já jsem v této fázi určitě pro otevření diskuse nad nějakou formou branné povinnosti, jelikož to má svůj smysl a určité výhody – mladí lidé se aspoň zčásti naučí nějakému režimu a disciplíně, která se vytrácí, ale také se naučí podřizovat se kolektivním hodnotám a mnoho z nich okusí poprvé v životě práci.

A právě pracovní návyky, pokora, schopnost podřídit se zájmu celku a další ctnosti jsou něco, co se vytrácí z naší společnosti, z rodin, ze škol. Nepochybně to sníží i nezaměstnanost a naopak zvýší pracovní šance absolventů vojenského výcviku. Branci pochopitelně nejsou jen bojová záloha, ale i pomoc při živelných pohromách i při nějakých prioritních civilních úkolech.

Co si o této otázce myslíte Vy? 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…