Okamura (Úsvit): Odmítáme zvyšovat daně živnostníkům

06.10.2014 11:20

Tomio Okamura to řekl ve Sněmovně všem na rovinu a bez vytáček. Vláda zvýší od nového roku daně živnostníkům – s tím Úsvit zásadně nesouhlasí a protestujeme proti tomu.

Okamura (Úsvit): Odmítáme zvyšovat daně živnostníkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit

Zvláště v současné době, kdy je v naší republice historicky rekordní nezaměstnanost více než 600 tis. nezaměstnaných. Místo toho, aby vláda podporovala to, aby se lidí mohli snáze sebezaměstnat, když není schopna vytvořit podmínky pro nová pracovní místa, tak lidem ještě podráží nohy.

Podívejte se, co jsem vládní koalici na jejich návrh ve Sněmovně řekl. Naopak hnutí Úsvit navrhlo na jaře zákon na podporu slušných podnikatelů a živnostníků, aby se nedostávali do druhotné platební neschopnosti a mohli nadále v klidu zaměstnávat lidi, a to, aby se DPH zůčtovávalo až po zaplacení faktury. Tím bychom zásadně podpořili slušné podnikatele a zaměstnavatele, místo těch těch neslušných, jako je tomu bohužel dnes. Nechápeme, jak může stát chtít od někoho platbu za něco, co dotyčný neobdržel. Vláda náš zákon ale zamítla, přičemž s žádným vlastním systémovým návrhem na podporu podnikatelů a pracovních míst dosud do Sněmovny nepřišla.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…