Okamura (Úsvit): Vláda rozdala úředníkům prémie 155 mil. korun!

12.12.2014 18:17

To je síla – premiér a ministři rozdali vládním úředníkům půlroční prémie 155 milionů korun – o 35 milionů více než rozdala předešlá Rusnokova vláda.

Okamura (Úsvit): Vláda rozdala úředníkům prémie 155 mil. korun!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Co k tomu říct. Je s touto vládou opravdu líp? Nejprve minulý měsíc politici vládní koalice (ČSSD, ANO, KDU-ČSL + KSČM) zvýšili sami sobě platy – jediný Úsvit navrhoval zmrazení platů politiků až do roku 2018, ale ostatní nás přehlasovali – a teď ještě rozdají svým stranickým trafikantům stamilionové odměny. A přitom je více než půl milionu lidí bez práce a většina důchodců má důchod do 10 tisíc, za který se nadá vyžít. Otevřou už lidé konečně oči? Nebo budou dál věřit líbivým heslům a populistickým slibům této vlády? Jestli souhlasíte, prosím sdílejte.

Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) rozdal na konci roku na bonusech vedoucím pracovníkům víc než 9,3 milionu korun, tedy dvojnásobek ve srovnání se svými předchůdci v úřadu, Alenou Hanákovou za TOP 09 nebo Jiřím Balvínem. Například Hermanův ekonomický náměstek René Schreier nebo vrchní ředitel kabinetu Patrik Košický dostali bonus ve výši téměř čtvrt milionu! Na Ministerstvu financí Andrej Babiš (ANO) na odměnách rozdal víc než 41,1 milionu korun a nejvyšší prémii inkasoval jeden z náměstků, bylo to 170 tisíc korun. Na Ministerstvu vnitra u Milana Chovance (ČSSD) bonusy činily víc než 43,7 milionu korun, na obraně u ministra Stropnického (ANO) přes 22,2 milionu a na Ministerstvu práce a sociálních věcí u ministryně Marksové – Tominové (ČSSD) 20 milionů Kč. Víc než 15,7 milionu korun dal podřízeným na prémiích ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). A premiér Sobotka rozdal na Úřadu vlády víc než 14,5 milionu korun.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace