Okamura (Úsvit): Vyšší zdanění hazardu problém neřeší

19.12.2014 20:06

Více peněz pro naše děti - tak dnes uvedlo ministerstvo financí návrh na vyšší zdanění hazardu.

Okamura (Úsvit): Vyšší zdanění hazardu problém neřeší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Stejná věc se dá pojmenovat více jmény. Peníze, které chce ministerstvo vybírat, jsou peníze od lidí závislých na herních automatech – lidí, kteří jsou podle moderní diagnostiky nemocní. Lidí, kteří kvůli své patologické závislosti o peníze okrádají nejen sebe, ale také své rodiny, a kteří často nakonec okrádají své sousedy, své město a končí ve vězení za peníze daňových poplatníků nebo páchají sebevraždy.

Existují špinavé a čisté peníze?

Před stoletím se státy celého světa rozhodly, že nebudou prodávat závislým narkomanům drogy, protože profitovat z něčího neštěstí je nemorální. V případě hazardu nejde o nic jiného - stát bere peníze, které pochází z neštěstí druhých, z jejich ožebračování, ze závislosti nemocných na nic nepřinášejícímu hazardu - navzdory tomu se stále snaží stát pokrytecky tvářit, že jde naopak o bohumilou činnost - vždyť ty peníze dáme na děti, na sport.

Ne - my primárně nepotřebuje více peněz na sport - my přece potřebujeme, aby statisíce sociálně ale i duševně slabých přestaly ruinovat sebe a své okolí. Jediné, co k tomu vede je plošný celostátní zákaz výherních hracích automatů a jejich internetových obdob. Hnutí Úsvit v tomto smyslu již podalo novelu zákona, kterou již projednala vláda, a příští rok ji bude projednávat Parlament. 

Je jednoznačně prokázané mj. i analýzami, které si nechalo vypracovat ministerstvo financí, že se to vyplatí - škody z hazardu totiž násobně převyšují jakékoli stávající i budoucí zisky.

Tvrdit, že hazard tu je pro naše děti a sport, je hodně tvrdý populismus a pokrytectví.

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích