Okamura: Vláda odmítne globální pakt o migraci. Je to jasný výsledek politické práce SPD ve Sněmovně

08.11.2018 16:15

Komentář na facebookovém profilu k pravděpodobnému odstoupení vlády od globálního paktu OSN o migraci

Okamura: Vláda odmítne globální pakt o migraci. Je to jasný výsledek politické práce SPD ve Sněmovně
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Vláda se chystá ustoupit tlaku hnutí SPD a konečně připouští možnost odstoupení od Globálního paktu OSN o migraci. Dne19.září 2018 jsme do pozdních večerních hodin projednávali ve Sněmovně na návrh našeho hnutí SPD bod s názvem Informace vlády o postoji ČR ke Globálnímu paktu OSN o migraci. Po dlouhé debatě jsme za SPD navrhli usnesení, které poslanci ostatních stran následně hlasováním odmítli, v tomto znění: „Poslanecká sněmovna považuje další setrvání ČR v Globálním paktu OSN o bezpečné, řízené a pravidelné migraci za stav, který je v rozporu se základními zájmy ČR a českého národa. Vzhledem k tomu požadujeme odstoupení ČR z jednání o tomto globálním paktu po vzoru Maďarska a USA. Poslanecká Sněmovna žádá vládu, aby ve vztahu k tomuto paktu udělala příslušné kroky v souladu s usnesením Poslanecké sněmovny.“

K našemu nemilému překvapení pro toto usnesení v září hlasovali pouze poslanci SPD, takže přijato nebylo, čímž ostatní politické strany odmítly vystoupení České republiky z Globálních paktů OSN. Nicméně se nám podařilo dalším usnesením alespoň vládu zaúkolovat, aby do 15. listopadu předložila Sněmovně její stanovisko ke Globálnímu paktu.

Dnes, ale už předseda vlády Babiš i ministr zahraničí Petříček připouští možnost, že vláda odmítne pakt podepsat. Je to jasný a hmatatelný výsledek politické práce SPD ve Sněmovně. Hájíme zde důsledně zájmy České republiky a budeme v tom s Vaši podporou pokračovat.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…