Okamura: Volby do EP, jakkoli neoblíbené, mají stejnou důležitost jako ty národní

26.01.2014 18:45

Dovolte nám představit Vám první dámu voleb do Evropského parlamentu doktorku Kláru Samkovou (JUDr. Klára Samková, PhD.).

Okamura: Volby do EP, jakkoli neoblíbené, mají stejnou důležitost jako ty národní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Volby do Evropského parlamentu, jakkoli jsou neoblíbené, mají stejný princip i důležitost jako ty národní, jelikož volíme své zástupce do orgánu, který rozhoduje o drtivé většině  zákonů a pravidel v naší zemi. 

Ten, kdo má zastupovat zájmy našich občanů by tedy měl být člověk, který práva a zájmy občanů hájí skutečně dlouhodobě a má prokazatelnou profesní historii. Nemá smysl volit a kandidovat člověka, který teď slibuje, smysl má vyslat takového zástupce, který je dlouhodobě naprosto prokazatelným zástupcem občanů a pomáhá jim především z důvodu pozitivního občanského přístupu a nehledě na jakoukoliv odměnu. V tomto ohledu není lepší člověk, než doktorka Klára Samková.

Za hnutí Úsvit ji za to děkujeme a v tuto chvíli skládáme poklonu, že se rozhodla částečně obětovat profesní kariéru a hájit zájmy občanů ještě silněji na Evropské úrovni. To říkám s tím, že paní doktorka Samková práva a zájmy prostých občanů hájí v Evropských institucích už dlouhá léta a pokud bude v Evropském parlamentu, pak se změní pouze místo její působnosti, ale zůstává obsah její dlouholeté práce. 

Pro příklad uvedu, že jedenáctkrát úspěšně obhájila zájmy obyčejných českých občanů u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku, což ji řadí k absolutně nejúspěšnějším advokátům v České republice.

Snad není třeba dokládat to, že s paní doktorkou Samkovou sdílíme všichni stejný názor na základní demokratické principy a na fungování spravedlnosti v naší zemi. I to je zásadní. Protože ten, kdo reprezentuje Českou republiku v Evropských orgánech, musí hájit zájmy naší země a našich občanů a to zájmy skutečné - tím je například demokratizace Evropské unie, kde mají rozhodovat rovnoprávní občané.

Program hnutí Úsvit bude eurorealistický, nyní ho podrobně dopracováváme a zveřejníme ho v nejbližší době a stejně tak i kompletní kandidátní listinu.

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit přímé demokracie

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…