Okleštěk (ANO): Mnohem důležitější než stranická příslušnost je pro nás snaha pomoci kraji

12.10.2016 10:20

Prohlášení k aktuálnímu stavu jednání o koalici v Olomouckém kraji

Okleštěk (ANO): Mnohem důležitější než stranická příslušnost je pro nás snaha pomoci kraji
Foto: anoprostejov.cz
Popisek: Ladislav Okleštěk, ANO

Hnutí ANO 2011 jako jednoznačný vítěz voleb v Olomouckém kraji přijalo odpovědnost za další směřování kraje a již v sobotu večer se rozhodlo pro takovou variantu povolebního vyjednávání, která kraji zajistí stabilitu a zároveň umožní jeho rychlý rozvoj.

Logickým krokem bylo oslovení strany, která získala druhý největší počet mandátů, tedy ČSSD. Nechtěli jsme koalici skládat z více než tří subjektů, aby byla stabilní a abychom dokázali rychle prosadit návrhy vedoucí k zajištění prosperity kraje. ČSSD je sice svázána s bývalým hospodařením a fungováním kraje, které jsme tolik kritizovali, na druhou stranu se jedná v podstatě o „novou“ ČSSD, která není propojená s bývalým hejtmanem Jiřím Rozbořilem a jeho korupčními skandály. Věříme, že se zástupci ČSSD máme před sebou čistý stůl a zároveň velký průnik našich volebních programů. To nám dává příležitost, abychom začali pracovat na změnách, které budou přínosné pro všechny obyvatele kraje.

Také při rozhodování o třetím koaličním partnerovi jsme vsadili na stabilitu a nabídli partnerství Občanské demokratické straně, ač mají naše politické subjekty zejména na celostátní úrovni odlišné priority. V rámci krajské politiky se ale tyto rozdíly stírají. Proto jsme se rozhodli pro ODS jako jedinou autentickou stranu, která může nabídnout odborníky do vedení kraje a není složená z více subjektů a tedy nebude vytvářet koalice v koalici, jako by tomu bylo v případě koalice s jinými demokratickými stranami.

S ODS jsme se dohodli, že začneme pracovat na půdorysu koalice a připravovat návrh koaliční smlouvu, abychom měli o dalším postupu jasno nejpozději do konce týdne. Jsme pracovití, proto věřím, že to v tomto limitu zvládneme.

Důležitá teze na závěr:

Vytvořením koalice nechceme vedení kraje uzavřít. Naopak – budeme spolupracovat se všemi stranami a se všemi pracovitými zastupiteli, ať už si budou říkat nezávislí nebo opoziční. Mnohem důležitější než stranická příslušnost je pro nás snaha společně pomoci Olomouckému kraji.

Ladislav Okleštěk
Předseda Krajské organizace hnutí ANO 2011 v Olomouckém kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.