Okleštěk (ANO): V Olomouckém kraji má hnutí ANO kandidátku

01.03.2016 15:39

V pondělí 29.2.2016 byla krajským sněmem schválena kandidátka pro podzimní volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje. Lídrem se stal MUDr. Oto Košta, Ph.D., pedagog a praktický lékař, působící v Olomouci. V kandidátní listině jsou poměrově zastoupeny všechny oblasti kraje, svou roli hrála i odbornost jednotlivých kandidátů.

Okleštěk (ANO): V Olomouckém kraji má hnutí ANO kandidátku
Foto: Archiv LO
Popisek: Ladislav Okleštěk

„Chceme lidem nabídnout kandidáty, kteří uspěli ve svém profesním životě, a mohou tak olomoucký region opět někam posunout,“ uvedl krajský předseda hnutí Ladislav Okleštěk.

Podle lídra kandidátky Oto Košty je jedním z hlavních problémů regionu vysoké zadlužení, po Praze druhé nejvyšší v zemi. „To do značné míry limituje další rozvoj kraje. Mým cílem je proto propojení investic do infrastruktury, školství a dopravní obslužnosti. Musíme tím podporovat rozvoj podnikání a snižování nezaměstnanosti,“ říká Košta. V první desítce se vedle něj na kandidátce objevují jména ekonomů, manažerů nebo starostů, kteří by mu s jeho vizí měli pomáhat.

Druhým mužem kandidátky je poslanec Ladislav Okleštěk. Zákonodárce, s dvacetiletou praxí v komunální politice. „Uděláme vše pro to, aby se zde zase žilo dobře. ANO nikdy nezůstává u abstraktních slibů. To už jsme myslím celorepublikově dokázali.“ První trojku uzavírá Ing. Petr Vrána, obchodní manažer s dlouholetou praxí v byznysu.

Věkový průměr kandidátů je 50 let

Další v pořadí TOP 10 se o vaši přízeň budou ucházet: Ing. Adam Kalous, starosta města Jeseník, Jiří Vykydal, podnikatel z Libivé, Ing. Miroslav Žbánek, vedoucí odboru z Olomouce, Ing. Hana Mazochová, ekonomka z Přerova, Ing. Ivo Zatloukal, starosta obce Vrbátky, Ing. Jan Zahradníček, starosta obce Medlov, Ing. Milan Klimeš, ředitel společnosti v Bludově.

Věkový průměr všech kandidátů je 50 let. Nejmladší kandidátka má 27 roků, nejstarší 70 let.

Jsme genderově vyvážení. Do voleb za hnutí ANO jde třináct žen.

Úspěšně jsme oslovili podnikatele a živnostníky. Na kandidátní listině jich proto najdete více než pětinu.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.