Okleštěk (ANO): Zkrotíme Bečvu

05.09.2015 22:47

Protipovodňová opatření pro Hranice, to je téma, které nedává spát nejen vedení tamější radnice (v čele se starostou Jiřím Kudláčkem /ANO/), ale i Povodí Moravy a poslanci Ladislavu Oklešťkovi. Kouzelná Bečva se tu čas od času rozlije a napáchá škody za miliony.

Okleštěk (ANO): Zkrotíme Bečvu
Foto: Archiv LO
Popisek: Ladislav Okleštěk

Poslední srpnový den se proto sešly dotčené orgány, aby hrozbu záplav jednou pro vždy eliminovaly. „Vážíme si toho, že do Hranic zavítal s poslancem Oklešťkem ředitel Povodí Jan Hodovský. Bečva sice obvykle vypadá jako bezzubá, ale je to dračice a máme z ní strach. Svou sílu ukáže zhruba každých dvacet let. V zátopové zóně nám leží lázně, bazén, parky, sportoviště a zhruba sto obytných domů. Kdyby znovu přišly záplavy, následky by byly nedozírné,“ řekl starosta Hranic Jiří Kudláček.

Na schůzce se jednalo o urbanistickém pojetí s takzvanou 'lidskou tváří' a vizualizaci protipovodňových opatření v souladu s historickým jádrem města. Přestože již Hranice mají reliéf břežních systémů vyřešený, budoucím cílem je schopnost upouštět nadbytečnou vodu tak, aby nedošlo k ohrožení dalších obcí na toku. Řešením zdá se být zbudování nové zadržovací regulační nádrže. „Vnímám potřeby jednotlivých měst a obcí. Na ochranu před velkou vodou se zde čekalo téměř dvacet let. Je proto nejvyšší čas proměnit slova v skutky,“ dodal poslanec Ladislav Okleštěk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce