Olga Sehnalová (ČSSD) ke společenské odpovědnosti podniků

17.03.2018 22:08

Europoslankyně Olga Sehnalová vystoupila na plenárním zasedání Evropského parlamentu s proslovem ke společenské odpovědnosti podniků.

Olga Sehnalová (ČSSD) ke společenské odpovědnosti podniků
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Jako společenská odpovědnost podniků se chápe práce nad rámec jejich hlavní náplně činnosti, kdy se snaží chovat odpovědně, s důrazem na sociální rozvoj a ochranu životního prostředí. Od začátku loňského roku přitom začala platit směrnice EU o uvádění nefinančních informací, která od velkých podniků žádá, aby do svých výročních zpráv povinně zahrnovaly informace o tom, jaká opatření zavádějí ohledně sociálních a environmentálních otázek, otázek lidských práv a rizik korupce.

„Společenská odpovědnost firem samozřejmě není PR charita. Společenskou odpovědností podniků rozumím vedle financování veřejně prospěšných projektů, firemních environmentálních či sociálních politik, i to, jakým způsobem svou činností ovlivňují atmosféru ve společnosti.

Bavme se tedy i o dvojích standardech. O pracovních podmínkách v mateřských a dceřiných firmách, o vztazích mezi produktivitou práce a mzdami, o placení či neplacení daní.

Bavme se o tom, zda firmy nevytvářejí zaměstnance a spotřebitele první a druhé kategorie, a to nejen z pohledu třetích zemí, ale i zde, v Evropské unii. I to může mít vliv na vztah lidí ke společnosti, ve které žijeme.

Čeština má jedno přiléhavé doporučení: Zamést si před vlastním prahem," vyzvala na plenárním zasedání Evropského parlamentu poslankyně Olga Sehnalová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.