Olomoucké ANO je konstruktivní opozicí

12.01.2015 9:27

Dvě zasedání zastupitelstva má za sebou olomoucký vítěz voleb, který vyšachováním z koaličních jednání skončil v opozici. To však vůbec nic neubralo jeho vůli a nadšení pracovat pro město.

Olomoucké ANO je konstruktivní opozicí
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Velmi důležité jednání zastupitelstva proběhlo těsně před vánočními svátky. Z našeho pohledu nejdůležitější částí programu bylo hlasování o rozpočtu města pro rok 2015. Zvýšenou pozornost jsme však upřeli i na majetkoprávní záležitosti (prodeje dalších domů či neprůhledné směny pozemků), rozpočtové změny v letošním roce či námi iniciované doporučení zřídit odbornou komisy ICT.

Vzhledem k tomu, že opoziční zastupitelé hnutí ANO 2011, Občané pro Olomouc a Pro Olomouc nebyli přizváni k přípravě rozpočtu, diskuze se protáhla do pozdních odpoledních hodin. Radní se snažili odpovědět na co nejvíce otázek, nicméně spousta otazníků zůstává.

Místopředseda hnutí ANO Olomouc, Mirek Žbánek, trefně označil předložený rozpočet za akt bezradnosti. Vystoupení zástupců koalice jen potvrdilo, co naše hnutí opakovaně tvrdilo před volbami. Chybí peníze, vize, koncepce i schopnost vedení města řídit město směrem k jeho hospodářskému rozvoji. Nová vláda provedla kosmetické škrty napříč rozpočtem, aniž by je byla schopna srozumitelně vysvětlit, dramaticky omezila investice, což logicky povede k poklesu ekonomické aktivity ve městě a zákonem danou podmínku vyrovnaných příjmů a výdajů naplnila optimistickou vidinou růstu daňových příjmů a pokračujícím rozprodáváním majetku.

Přestože jsme ocenili snahu zejména ČSSD o racionální přístup k sestavení rozpočtu, stále se domníváme, že více než o opravdové zefektivnění hospodaření se zatím jedná o finanční eskamotérství směřující k zachování zaběhlých penězovodů z městské pokladny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdechovský (KDU-ČSL): Nepodceňujme hrozbu radikálního islamismu

11:17 Zdechovský (KDU-ČSL): Nepodceňujme hrozbu radikálního islamismu

Nedávná demonstrace za chalífát v Hamburku vzbudila oprávněnou pozornost nejen v Německu, ale třeba …