Olšáková (Kandidátka mladých): Kloboucká základní škola představí zmodernizovanou tvář

09.11.2019 21:29

Den otevřených dveří se koná ve středu 13. listopadu od 14 do 18 hodin. Návštěvníci uvidí nově zrekonstruované odborné učebny, bezbariérové úpravy budov i proměnu dispozic školní družiny. Seznámí se rovněž s moderním vybavením i pomůckami a ochutnají pokrmy zdravé školní jídelny.

Olšáková (Kandidátka mladých): Kloboucká základní škola představí zmodernizovanou tvář
Foto: archiv starostky
Popisek: Starostka Města Valašské Klobouky Mgr. Eliška Olšáková

Rodičům žáků i široké veřejnosti se nabízí příležitost navštívit Základní školu Valašské Klobouky a prohlédnout si ji po obnově, kterou během léta podstoupila. Den otevřených dveří se koná ve středu 13. listopadu od 14 do 18 hodin. Návštěvníci uvidí nově zrekonstruované odborné učebny, bezbariérové úpravy budov i proměnu dispozic školní družiny. Seznámí se rovněž s moderním technickým vybavením i pomůckami, ochutnají pokrmy zdravé školní jídelny a zhlédnou pestrou prezentaci školních projektů a žákovských klubů.

„Kloboucká základní škola prošla zásadní rekonstrukcí, při které bylo kompletně zmodernizováno zázemí i vybavení odborných učeben a kabinetů. Její prostory byly bezbariérově upraveny a doplněny schodišťovými plošinami a výtahem. Vznikla nová počítačová síť a byly také pořízeny vyučovací pomůcky, které jsou špičkou v moderních technologiích. Srdečně zveme veřejnost k prohlídce a srovnání, jaký krok vpřed se na naší základní škole podařilo udělat,“ pozvala Eliška Olšáková, starostka města Valašské Klobouky. Dodala, že investici v hodnotě bezmála 30 milionů korun dotoval Integrovaný regionální operační program částkou 26,6 milionu. Nad rámec projektu byly provedeny úpravy školní družiny, které město vyšly na 1,2 milionu.

Spolu s představením obnoveného zázemí a vybavení připravila škola i bohatý doprovodný program. „V učebnách čekají návštěvníky ukázky práce s interaktivními tabulemi i novým vybavením pro fyziku, chemii, biologii a další předměty. Pozveme na workshop Hejného matematiky i robotické techniky, nalákáme na pečení v cvičné kuchyni i na badatelské práce v elektrodílně,“ sdělila ředitelka Ivana Sedláková.

Při návštěvě školní jídelny budou k ochutnání zdravé potraviny, v družině se bude konat divadelní představení a zahraje i cimbálová muzika. Nebude chybět videoprojekce a výstava fotografií ze života školy i průběhu rekonstrukce. Žáci také při této příležitosti pořádají charitativní trh svých výrobků a výtěžek předají potřebným.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…