Olšáková (Kandidátka mladých): Město nabízí pozemky k usušení sena

05.06.2019 19:43

Město Valašské Klobouky nabízí drobným zemědělcům k bezplatnému zužitkování trávy několik zelených ploch.

Olšáková (Kandidátka mladých): Město nabízí pozemky k usušení sena
Foto: archiv starostky
Popisek: Starostka Města Valašské Klobouky Mgr. Eliška Olšáková

Po dohodě mohou pozemky vlastními prostředky pokosit a usušit si seno ke krmení chovaných zvířat. Lokality se nacházejí na území města i místních částí Smolina a Lipina.

Přes 26 tisíc metrů2 zelených ploch nabízí město Valašské Klobouky drobným zemědělcům k bezplatnému zužitkování trávy. Po dohodě mohou pozemky vlastními prostředky pokosit a usušit si seno ke krmení chovaných zvířat. Vytipováno je hned osm lokalit ve městě i v místních částech Smolina a Lipina. Plochy mají rozlohu v rozmezí od 550 do 5800 m2 a některé jsou vhodné i ke strojnímu sečení.

„Po suchých letech, kdy místní zemědělci pociťovali nedostatek sena ke krmení a bylo obtížné ho také obstarat jinde, přicházíme s nabídkou, která bude výhodná pro obě strany. Město ušetří na sečení a zemědělci získají krmení pro svá zvířata,“ popsala starostka Eliška Olšáková.

Zájemci se mohou obrátit na vedoucího odboru vnitřních věcí Petra Štajnera, který s nimi dohodne podmínky. Kontaktní telefon je 577 311 146 a e-mail stajner@mu-vk.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…