Olšiak (Žďár - živé město): Ambice na vedoucí posty nemám

25.10.2014 8:40

Vážení občané, v návaznosti na vítězství naší kandidátky ŽĎÁR – ŽIVÉ MĚSTO politického hnutí STAN v komunálních volbách 2014 ve Žďáře nad Sázavou vydáváme toto stručné shrnutí.

Olšiak (Žďár - živé město): Ambice na vedoucí posty nemám
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Bylo pro nás opravdu velkým překvapením, kolik z vás se nebálo a udělalo správný krok směrem k „lepšímu městu“. Velmi si toho vážíme. Nyní několik málo čísel a faktů: 

1. Celkové výsledky voleb Kandidátka ŽĎÁR – ŽIVÉ MĚSTO se umístila na první pozici s 22,04 % hlasů (celkem 40 675), což nám přineslo 6 mandátů v zastupitelstvu. Na druhém místě se umístila strana ČSSD s 21,20 % hlasů a shodným počtem získaných mandátů. Další místa pak obsadily strany KDU-ČSL s 13,34 % (4 mandáty), ANO 2011 s  11,40 % (3 mandáty), ODS s 9,76 % (3 mandáty), KSČM s 9,57 % (3 mandáty) a TOP 09 s 8,20 % a dvěma mandáty v zastupitelstvu. Ostatní strany nedosáhly minimálního požadovaného počtu hlasů.

2. Výsledky voleb na kandidátce ŽĎÁR – ŽIVÉ MĚSTO Na kandidátce byl bezesporu nejúspěšnější sochař a malíř Michal Olšiak, druhý pak skončil lídr kandidátky Zdeněk Navrátil. Další místa v tomto pořadí obsadili Zdeněk Kulhánek, Martin Mrkos, Ondřej Vykoukal a Tomáš Procházka. Michal Olšiak, který se díky křížkování dostal do čela kandidátky, prohlásil: „Velice si vážím všech hlasů, které jsem od voličů dostal a chtěl bych jim za ně poděkovat. V  současné době však nemám ambice na vedoucí pozici ani na kandidátce ani v zastupitelstvu města, ale budu rád a svědomitě vykonávat funkci řadového zastupitele Žďáru nad Sázavou. Rád zasednu i v některé z komisí, například pro  kulturu, která je mi nejblíže.“

3. Minulost a budoucnost kandidátky ŽĎÁR – ŽIVÉ MĚSTO Není jistě žádným tajemstvím, že několik členů kandidátky vzešlo z řad hnutí Žijeme Žďárem. Aby bylo zachováno postavení hnutí jako apolitické organizace a nedocházelo k možnému střetu zájmů, členové Žijeme Žďárem, kteří byli v komunálních volbách řádně zvoleni do zastupitelstva, k tomuto dni ukončili svoje aktivní členství. Zůstávají však i nadále jeho sympatizanty. Tímto se jakákoliv provázanost v  aktivitách kandidátky a hnutí nadobro přerušila a nadále bude každý subjekt jednat sám za sebe a na základě vlastních úvah a rozhodnutí. ŽĎÁR – ŽIVÉ MĚSTO není politickým nástrojem hnutí Žijeme Žďárem a naopak kandidátka nehodlá a nebude využívat Žijeme Žďárem k vyvíjení jakéhokoliv tlaku na ostatní strany v zastupitelstvu.

4. Povolební dění Ihned po oznámení výsledků komunálních voleb se rozběhlo vyjednávání s ostatními stranami o  podobě možné koalice. K dnešnímu dni proběhla úvodní jednání se všemi stranami. Vzhledem k tomu, že tato diskuze je v počátcích, nemáme zatím žádné konkrétní výstupy. O dalším dění vás budeme průběžně informovat na stránkách kandidátky ŽĎÁR – ŽIVÉ MĚSTO. Ještě jednou bychom chtěli všem voličům z celého srdce poděkovat za projevenou důvěru. Uděláme vše, co bude v našich silách pro naplnění volebního programu. Naší prací bychom vám rádi potvrdili, že jít k volbám není zbytečné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.