Ondráček (KSČM): Jakou hru s námi občany hraje tato vláda?

03.12.2016 15:40

Institut interpelací slouží k tomu, aby poslanec mohl od premiéra nebo kteréhokoli z ministrů dostat odpověď na tu kterou konkrétní otázku. Patřím k těm poslancům, kteří tento institut využívají docela hojně. Logicky ne vždy jsem s odpověďmi plně spokojen, ale to už tak v životě bývá. Musím však přiznat, že odpověď na poslední ústní interpelaci, kterou jsem učinil 1.12. na ministra vnitra mě nejen neuspokojila, ale doslova ohromila.

Ondráček (KSČM): Jakou hru s námi občany hraje tato vláda?
Foto: ksm.cz
Popisek: Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček

O co konkrétně jde? Před více jak dvěma týdny doslova zmizeli z leteckého výcviku v Hradci Králové dva Afghánci ve věku 20 a 26 let. Po vyhlášení policejního pátrání je zadrželi policejní kolegové ve Spolkové republice Německo a oba tyto Afghánce vrátili zpět do České republiky. Já jsem se ministra vnitra Milana Chovance zeptal na čtyři poměrně jednoduché otázky.

Kdo jsou ti Afghánci, kdo je sem do České republiky pozval, co zde dělají a kdo to organizuje a platí? Odpověď pana ministra byla rychlá a stručná. „Toto není v kompetenci Ministerstva vnitra. Já nemám ani prostor ani možnost o tom hovořit“. To mne logicky nemohlo uspokojit a tak jsem v doplňující otázce požadoval informaci, zda je ta odpověď v režimu utajované informace podle zákona o ochraně utajovaných informací, a pokud ne, komu takovou otázku mohu položit? Pan ministr zopakoval, že může pouze zopakovat, že tato věc není v kompetenci Ministerstva vnitra. Na otázku mi tedy neodpověděl a já již neměl možnost se dále dotazovat.

Jako občan této republiky jsem vážně znepokojen a velmi se divím, že se tohoto tématu nechopila média. Proč ona mlčí? Nepřišel k tomu snad shora nějaký pokyn, aby mlčela? Jakou to hrou s námi tato vláda hraje a co před námi tají? Proč nemůžeme znát odpovědi a pravdu?

Jako poslanec budu tedy odpovědi na položené otázky hledat jinde. Začnu příští týden u pana premiéra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny