Opl (Rozumní): Důrazné "NE" společné evropské armádě

23.04.2019 11:38

Toto je třetí z oblastí, kterou se chci v Evropském parlamentu zabývat, a hájit tak zájmy České republiky v této instituci.

Opl (Rozumní): Důrazné "NE" společné evropské armádě
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Armáda České republiky je zdecimována a není schopna ochránit naši republiku a její obyvatele. To je tragická skutečnost, kterou připouští i samotné nejvyšší velení armády.

Místo toho, aby se politici a armádní špičky okamžitě začali snažit tento stav změnit, účastníme se v rámci NATO všemožných "dobrodružství" na mnoha kontinentech. Stojí nás to astronomické peníze, které bychom měli věnovat budování obranyschopné armády na našem území, včetně odpovídajícího personálního stavu a technického vybavení odpovídající našemu regionu.

A nyní nám chce někdo vnutit, abychom se ještě zapojili do druhé vojenské akvizice - Evropské armády. Tedy další koryta pro pár vyvolených vojáků, další obrovské finanční výdaje a obrana naší země zcela v nedohlednu. A samozřejmě se vkrádá myšlenka, že by ve finále mohla být zneužito našich vojáků pod cizím velením proti naší zemi.

Zapojení Armády ČR do Evropské armády říkám rozhodné "NE".

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…