Opl (Rozumní): Proč si volíme stále "lumpy a hlupáky"?

08.09.2017 10:17

V naší zemi jsou miliony chytrých a slušných lidí. Tak proč stále volíme "ty", které pak s nevěřícím úžasem sledujeme v praxi?

Opl (Rozumní): Proč si volíme stále "lumpy a hlupáky"?
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Pamatuje na útlé dětství? Jak nám rodiče a zejména prarodiče ukazovali a říkali spoustu tak důležitých věcí pro náš další život? Jak nám to říkali s láskou a trpělivostí? 
A je lhostejné, jaké měli vzdělání či kde pracovali.

Měli totiž životní moudrost a předávali nám pouze to skutečně zásadní a potřebné - jak vědomosti, tak dovednosti. Tedy to, co skutečně potřebujeme a bude to pozitivně ovlivňovat náš další život. A chtěli, aby náš život byl hezký a šťastný.

Naprostou samozřejmostí byla i jasná výchova v tom, co se smí a nesmí, co je slušné či nikoliv, co je to spravedlnost a nespravedlnost, co je čest, přátelství, pomoc slabším, úcta ke starým spoluobčanům a mnoho dalšího, obdobě důležitého a zásadního...

Jsem si jistý, že obdobně vychovává své děti či vnučky a vnuky drtivá většina z nás. A to je dobře!

Tak mi ale vysvětlete, jak je možné, že si stále a stále dokola volíme do zastupitelských funkcí politiky, ze kterých se tak často vyklubou "hlupáci", nebo přímo "lumpové a darebáci"? A dokonce je volíme opakovaně, i když již víme, co jsou zač?

Kde se u nich stala chyba? Nevěřím, že by je v mládí nevychovávali stejně moudří, slušní a laskaví rodiče a prarodiče.

Slýcháme od nich jejich "moudra" typu, že mají úžasné vzdělání, hvězdnou profesní praxi, osobní kontakty na celé zeměkouli a že se pod jejich politickým vedením budeme mít jako "v ráji".

Realitu ale všichni známe a netřeba ji příliš rozebírat. V ráji rozhodně nežijeme a západ jsme za jednu a půl generace nedohnali ani náhodou. O cti a morálním příkladu naši politici jen slyšeli a to z velké dálky.

V letošních volbách půjde opravdu o hodně. Prosím zamysleme se, jak naložíme s naším volebním právem. Nejít protestně k volbám neřeší vůbec nic. Naopak to nahrává všem těm "zkušeným lumpům a darebákům", kteří nás tak moc štvou. A opakovat volební chyby je přímou cestou do "pekla".

Takže zbývá jediné. Vsadit na nové politické subjekty a nové lidi, kteří nás snad konečně budou zastupovat ve volených funkcích s životní moudrostí a slušností.  

Já v to věřím. Musím. Jiná volba je pokračováním zmaru z toho obrovského celospolečenského očekávání, které ani zdaleka nebylo po roce 1989 naplněno. A já bych konečně moc rád žil se svojí rodinou tak dobře, jak nám to už tolikrát slibovali. A nechci stále dokola od těch samých stran a politiků slyšet, proč to stále nevychází a přitom sledovat jejich další a další lumpárny v náš neprospěch.

Prosím pojďme všichni letos v říjnu k volbám a hodně štěstí při naší volbě...

ROZUMNÍ změnu přináší!!!

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…