Opl (Rozumní): Skandální výsledek vyšetřování havárie policejního BMW

08.07.2017 13:58

Výsledek vyšetřování celé kauzy opět zanechal pro širokou veřejnost velmi nepříjemnou pachuť, že si v našem státě určití lidé mohou dělat co chtějí a jsou naprosto nepostižitelní.

Opl (Rozumní): Skandální výsledek vyšetřování havárie policejního BMW
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Dle sdělení samotné policie bylo toto vozidlo přiřazeno pro služební potřebu dopravní policii, přičemž mělo provádět hlídkovou činnost na dálnicích okolo Brna.  

Přidám můj pohled, co by bývalého policisty:

1/ Ve vozidle dopravní policie neměl co dělat civilista. Tím méně civilní zaměstnanec "hradu".

2/ Dotyčný pravděpodobně nejel do Brna busem, aby pak přesedl do supersportu, takže se nabízí otázka, zda-li vozidlo nebylo použito jako "Taxi" z Prahy

3/ Prý šlo o propagaci policie a to je v pořádku. Ovšem ze zákona nemá Policie ČR úkoly v oblasti propagace, ale má "pomáhat a chránit".

4/ A prý se vše odehrávalo v době po službě, takže se nic neděje. To je poslední hřebíček do rakve vyšetřování. Policie ČR vykonává své úkoly 24 hodin denně a vozidlo samozřejmě nemá žádný nárok na "volno". Tím spíš, že bylo předem deklarováno, jak je potřebné, takže mělo být ve služebním nasazení na dálnici 24 hodin denně.

Takže výsledky vyšetřování jsou zcela skandální.

To, že to "mete pod koberec" policie se nedivím (bohužel jde o běžnou praxi šetření interních nepříjemných kauz), protože nepochybně se na tomto zneužití služebního vozidla ústními pokyny podílela celá řada vysokých policejních funkcionářů.

Ovšem, že ani Generální inspekce bezpečnostních sborů věc pořádně "nerozmázla", je pro mne velkým zklamáním...

Pokud dostaneme mandát u voleb, tak jako ministr vnitra obdobné nešvary nejen u policie, ale v rámci celého resortu nepřipustím!

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice