Opl (Rozumní): Třetí světová válka je o krok blíž. USA chtějí bez mandátu OSN "řešit" Severní Koreu

01.08.2017 12:07

Očekávání k prezidentovi USA Trumpovi se bohužel hrubě nenaplňují. USA jsou stále extrémně agresivní a reálně hrozí, že vojensky napadnou KLDR. Co pak udělá Čína a Rusko, lze jen spekulovat, ale 3. světová válka je opět o krok blíže ...

Opl (Rozumní): Třetí světová válka je o krok blíž. USA chtějí bez mandátu OSN "řešit" Severní Koreu
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Prohlášení americké velvyslankyně při OSN, že čas pro jednání s režimem severokorejského vůdce Kim-čong una vypršel a že po dalším testu balistické střely ze strany KLDR, již nebudou žádat Radu bezpečnosti OSN o zpřísnění sankcí vůči KLDR, ale budou reagovat jinak, je maximálně alarmující.

Opakovaně jsme v posledních týdnech slýchali tvrdá prohlášení všemožných amerických "elit" o tom, jak je jejich armáda připravena okamžitě vojensky zakročit a "definitivně vyřešit hrozbu KLDR".

Takže se lze důvodně obávat, že USA jsou velmi blízko k tomu, aby svévolně a bez jakéhokoliv mezinárodně uznávaného mandátu vojensky zaútočili na KLDR.

O případném použití typu zbraní lze pouze spekulovat, ale samozřejmě s ohledem na region je pak otázka, jak bude reagovat Čína a Rusko. A oni budou reagovat v případě jakéhokoliv zásahu USA bez mezinárodního mandátu.

Vzhledem k tomu, že volby nového amerického prezidenta nepřinesly zklidnění vztahů mezi USA a Ruska, je reálné riziko rozpoutání 3. celosvětového konfliktu velmi blízko.

Rozhodně nehájím režim KLDR, ale představte si, že by kupříkladu naše země měla ambici na vlastní vojenský jaderný program, včetně vývoje potřebných nosičů a někdo, pravděpodobně USA, by nám zcela vážně vyhrožoval, že nás vojensky "preventivně" napadne.

Že to zní šíleně ? Ono to šílené je, ale je to tvrdá realita současného světa!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče