Opl (Rozumní): Vadí vám kumulace politických funkcí? Tak to budete hodně naštvaní

28.08.2018 12:07

Všechny politické strany tvrdí, že jsou proti tomu. A výsledek? Žalostný. Český statistický úřad zveřejnil kandidátky. Všichni se můžete podívat na realitu.

Opl (Rozumní): Vadí vám kumulace politických funkcí? Tak to budete hodně naštvaní
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Plejáda politiků všech stran a hnutí, které urvaly nějaká politická koryta a mají tak šanci se zviditelnit v médiích, se předhání v siláckých prohlášeních, jak je jejich práce volených zástupců náročná.

A tolikrát jsme slyšeli, že s jejich příchodem končí časy, kdy se funkce volených zástupců budou u jednotlivců kumulovat.

Prý nejde o peníze z těchto koryt, ale o tvrdou dřinu daleko přesahující 8 hodin času denně, 7 dní v týdnu, 365 dnů v roce u každé funkce.

Slyšeli jsme to od stran "tradičních", čemuž jsme moc nevěřili, protože máme zkušenost z minula.

Ale asi vás velmi překvapí, že stejným chováním jsou "postiženy" i strany a hnutí "nová", která se dostala k "lizu".

Statistický úřad uveřejnil kandidátky do obecních voleb v celé České republice a do Magistrátu hl. m. Prahy, takže každý z vás má možnost černé na bílém vidět, jak je to s těmi proklamacemi o konci kumulací funkcí.

Výborné je, že ti, kteří již nějaké to koryto urvali, se tím na kandidátkách ještě chlubí. Takže nemusíte nikde nic složitě dohledávat, vše krásně a přehledně vidíte a uvidíte i na kandidátních listinách. To je skvělé.

Budete žasnout, jak ti novopečení poslanci a krajští zastupitelé mají zjevně dost chuti po dalším korytu na kandidátkách a dokonce i na volitelných pozicích.

Pro mnohé z vás to bude asi velké zklamání.

Pokud vám toto chování vadí, máte jedinečnou možnost to takovým politikům a stranám a hnutím, které tyto nestydaté kandidátky voličům předkládají, sečíst a dát hlas straně takové, která tento morální problém se svými kandidáty nemá.

Máte to výhradně ve vašich rukách již v říjnu 2018...

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…