Opl (Rozumní): Vězeňská služba má vážný systémový problém, ale dělá, že je vše v pořádku

29.07.2018 16:27

Vězeňská služba přiznává, že není schopna zajistit, aby se do věznic nepronášeli mobilní telefony. A když projdou mobily, projdou také zbraně? Technika a lidé selhávají, takže vše mají řešit až následně psi? No to snad ne.

Opl (Rozumní): Vězeňská služba má vážný systémový problém, ale dělá, že je vše v pořádku
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Vězeňská služba suše konstatuje, že není schopna zamezit průniku mobilních telefonů mezi vězně do vězeňských zařízení. To je přeci nehoráznost, kterou musí vedení vězeňské služby vyřešit. Věznice jsou režimová pracoviště a není možné, aby se do nich dostávalo, co nemá.

Každý "hloupý" rám na letišti detekuje mobilní telefon ve vaší kapse. Takže otázka zní, jak dochází ke kontrole osob, vozidel..., které vstupují a vjíždějí do prostoru věznic, a jakou techniku vlastně vězeňská služba používá.

A samozřejmě se nabízí další otázka, pokud projdou dovnitř mobilní telefony, neprojdou tam také zbraně? Ta otázka je na místě, a skutečnost, že se o tom nemluví, neznamená, že by tento problém neměl existovat.

Situace zašla tak daleko, že vězeňská služba vycvičila psy, kteří budou ve věznicích mobilní telefony vyhledávat.

Nic proti cvičeným psům nemám. Jejich přínos například při vyhledávání drog či výbušnin na letištích je neoddiskutovatelný. Ale to jde o volný prostor. Přeci není možné konstatovat, že vězeňská služba nedokáže nastavit takový systém, aby se mobilní telefony do věznic nedostávaly, a vše bude řešit opatřením pomocí psů na následné vyhledávání.

Ministerstvo spravedlnosti by mělo bleskově řešit toto zjevné systémové selhání, které sama Vězeňská služba ČR není schopna a ochotna vyřešit.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.