Opl (Rozumní): Volební právo má mít pouze osoba trvale žijící v ČR

16.01.2018 6:34

Není normální, aby lidé skutečně (trvale či dlouhodobě) žijící kdekoliv mimo území naší republiky mohli rozhodovat o tom, jaká bude politická reprezentace v naší zemi.

Opl (Rozumní): Volební právo má mít pouze osoba trvale žijící v ČR
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Je celkem normální a přirozené, aby lidé mohli ovlivňovat dění tam, kde trvale či dlouhodobě žijí. Ovlivňují dané místo svojí přítomností, chováním, prací ... Nechť tam tedy i volí.

Samozřejmě řada zemí, včetně té naší, ne každému, kdo na daném území žije, přiznává právo volit. Netřeba to rozebírat, je to prostě tak.

Ale co si mi líbí čím dál méně, je skutečnost, že zejména "rozdáváním" našeho občanství jako druhého občanství po celé zeměkouli, získává volební právo pro naše volby kde kdo. Rovněž znám dost lidí, kteří již dlouhá léta žijí v cizině (i více než 10 let) a ani se sem nehodlají vrátit. Přesto mají volební právo.

Vůbec bych toto téma nenastolil, pokud bychom opakovaně nebyli svědky velmi prapodivných volebních výsledků, právě od osob, kteří volí kdesi v cizině. A opakovaně jde o odchylky naprosto zásadní oproti výsledkům v naší zemi.

Toto se bude muset řešit!

Převzato z profilu.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7