Oplatek (SZ): Brno-střed odsouhlasilo elektronický zápis do školek

16.02.2015 5:34

Ve čtvrtek 15. ledna byly historicky poprvé zahájeny elektronické zápisy do brněnských mateřských škol. Po nesčetných obstrukcích minulého vedení městské části se na tom jednoznačně shodla současná koalice ANO, Žít Brno, Strany zelených a KDU-ČSL.

Oplatek (SZ): Brno-střed odsouhlasilo elektronický zápis do školek
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

„Předchozí vedení radnice elektronický zápis zarputile odmítalo. Dosavadní systém tak byl nepřehledný: umožňoval, že některé děti byly přijaty do více školek a byla tak blokována místa pro další zájemce. V září se pak sice postupně podařilo najít místo pro všechny děti. Ale to už pro řadu rodičů bylo pochopitelně pozdě.“ říká současný radní pro sociální záležitosti David Oplatek (Strana zelených).

„Připojení se k městskému systému elektronického zápisu proto byla jedna z prvních věcí, kterou nová rada městské části přijala,“ dodává Oplatek.

Radnice od nového systému očekává zpřehlednění a zjednodušení celého procesu přijímání  dětí do mateřských škol. Rodičům předškoláků by pak systém měl přinést on-line informace o umístění jejich dítěte v každé MŠ, kam podali přihlášku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.