Opoziční zastupitelé KDU-ČSL: Odvrátili jsme blamáž radnice Prahy 2 při prodeji obecních bytů

22.02.2016 18:29

Zastupitelé KDU-ČSL na Praze 2 upozornili před minulým jednáním rady MČ Praha 2 místostarostku Michaelu Mazancovou (OSB), že navržený způsob vypsání veřejné zakázky na administrátora prodeje části obecního bytového fondu stávajícím nájemníkům je v rozporu s příslušným usnesením zastupitelstva, což následně potvrdil i právní odbor a návrh byl z jednání rady stažen.

Opoziční zastupitelé KDU-ČSL: Odvrátili jsme blamáž radnice Prahy 2 při prodeji obecních bytů
Foto: TOP 09
Popisek: Otto Schwarz

„Myslím, že jsme se v tomhle ohledu zachovali jako konstruktivní opozice. Způsob zadání v navržené podobě mohl být totiž nepochybně napaden a celá zakázka ve svém důsledku zmařena. Problém se týkal konkrétně způsobu prodeje jednoho z domů, což je poměrně zásadní kriterium pro nabídkovou cenu uchazečů o tuto zakázku “ říká Otto Schwarz, předseda klubu zastupitelů KDU-ČSL na Praze 2.

Prodej domu Trojická 1 se stal v posledních měsících předmětem vnitrokoaličních politických licitací vzhledem k dlouhodobým vnitřním sporům v koaličním spolku „Občané za spokojené bydlení“ (OSB). Ty se vyhrotily zejména poté, co se jeden z jeho zastupitelů, který je nájemcem bytu v Trojické 1, dostal pod tlak, aby složil svůj mandát. „Je mi líto, že někteří zástupci OSB v radě si vyřizují osobní účty s nepohodlným kolegou způsobem, který je hodně za hranou elementární politické korektnosti. A nefér je především to, že do tohoto sporu jsou zatahováni i ostatní nájemníci v tomto domě“, dodává bývalá místostarostka, nyní opoziční zastupitelka Jana Duchková (KDU-ČSL).

Celá záležitost okolo prodeje domu v Trojické ulici bude mít navíc možná dohru v podobě trestního oznámení na některé členy rady pro vydírání, jak bylo dotyčným zastupitelem OSB avizováno již během minulého jednání zastupitelstva.

„Se způsobem, jakým se na Praze 2 prodává obecní majetek, nesouhlasíme. Ani pro dodatečné zařazení domu Trojická 1 do prodeje jsme nehlasovali. Pokud si to ovšem koalice odsouhlasila a navíc jsou tu pravidla prodeje stanovená zastupitelstvem, měla by být dodržována“, připojuje další členka zastupitelského klubu KDU-ČSL na Praze 2 Marie Truhlářová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi