Opravilová (KSČM): Alfou a omegou občan a jeho názor

21.03.2014 20:17

„Aby uspěla, žena musí být lepší než muž," proto Vás dnes oslovuji nejenom jako matka, zaměstnaná žena, ale také jako komunální politička a v neposlední řadě jako kandidátka KSČM do Evropského parlamentu.

Opravilová (KSČM): Alfou a omegou občan a jeho názor
Foto: Radim Panenka
Popisek: Evropský parlament ve Štrasburku

Právě proto, že jsem především žena a matka, myslím si, že všichni by měli mít právo žít spokojeně takový život, jaký si vyberou. Chodit do takové práce, jakou si zvolí. Starat se o děti nebo o rodinu, chtějí-li se starat. Nebo obojí. A neměli by být proto pro ostatní »zvláštní«. Také tak se dá popsat genderová politika, o kterou se zajímám a v politice podporuji. Ano, vím, některé ženy považují gender za nedůstojný, degradující či potupný, ale použijme kvóty pro větší rozhodovací pravomoci žen, nemáme-li právě po ruce lepší prostředky. Domnívám se, že tento nástroj prospěje společnosti k tomu, aby politika byla kultivovaná a blíže lidem.  

Osobně mám k evropským záležitostem velice blízko, léta jsem pracovala přímo v Evropském parlamentu. Domnívám se, že právě díky znalostem problematiky EU a ženského elementu a díky jazykové vybavenosti bych mohla být úspěšnější vyjednavačkou na půdě EP. Nechci populisticky slibovat vystupování z EU nebo slepě obhajovat, že EU je naše jediná spása. Ale slibuji, že alfou a omegou mé politiky bude občan a jeho názor.

V EP lze změnit mnoho, a to paradoxně nejenom v mezinárodních záležitostech, ale i v řešení našich českých problémů. Evropské dotace se v posledních letech staly největším zdrojem korupce v naší zemi. Evropský parlament je rozhodně místem, odkud je na tyto nepravosti v naší zemi vidět lépe a odkud je možné jim učinit přítrž. Vždy lze něco změnit, pakliže se to dělá s maximálním úsilím. Prosím, uvědomme si, že poslanec není úředník. Kromě toho, alternativou k »dalšímu úředníkovi« je neúčast ve volbách a ignorace EP potažmo EU. V našich zemích máme dlouholetou zkušenost s obstrukcí rakousko-uherských poslanců z Čech v rakouském parlamentu: k ničemu to nevedlo. Tím chci říct, že pokud něco ignorujeme, pak to nezměníme, ale naopak posílíme. Proto vyzývám voliče a voličky - využijte svého práva a jděte podpořit své kandidáty ve volbách do EP!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce