Ostravská ČSSD podporuje ministra Zaorálka a poslance Tejce do vedení strany

06.12.2016 10:12

Ministr Lubomír Zaorálek a poslanec Jeroným Tejc získali podporu ostravské organizace ČSSD. Rozhodli o tom hlasováním účastníci okresní konference strany. Lubomír Zaorálek z Ostravy by se mohl stát opět místopředsedou ČSSD, Jeronýma Tejce preferují ostravští sociální demokraté jako kandidáta na 1. (statutárního) místopředsedu strany. Nové vedení sociální demokracie bude zvoleno na stranickém sjezdu v březnu příštího roku v Brně.

Ostravská ČSSD podporuje ministra Zaorálka a poslance Tejce do vedení strany
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek získal nominaci jako dlouholetý člen ČSSD Ostrava. Jeroným Tejc sice není z našeho regionu, ale získal si velkou podporu zdejších spolustraníků zejména díky progresivním názorům na směřování sociální demokracie. Prohra ve volbách je vážný důvod nejen pro změnu rétoriky, ale také pro sebereflexi a nové směry. Musíme si získat zpět voliče, bojovat proti zneužívání sociálních dávek, postavit se za práva pracujících či zlepšení podmínek pro život seniorů a mladých rodin,“ objasnil výběr kandidátů Adam Rykala, místopředseda okresního výkonného výboru ČSSD Ostrava a poslanec Parlamentu ČR.

Na okresní konferenci byl také odvolán předseda Lumír Palyza a další členové okresního výkonného výboru. Důvodem byly neuspokojivé výsledky z krajských a senátních voleb, odchod ČSSD z koalice na městské úrovni a neřešení některých problémů v ostravské ČSSD jako například to, že v Zastupitelstvu městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz jsou tři zastupitelé ČSSD v koalici a tři v opozici. "Změny v okresním výkonném výboru vnímáme jako prostor pro odklon organizace od populismu a návrat k základním idejím strany," uvedl Robin Vašnovský za Mladé sociální demokraty, kteří navrhli odvolání předsedy.

5. 12. se sešel okresní výkonný výbor (OVV), který se začal zabývat situací na Moravské Ostravě. OVV ČSSD Ostrava povede do zvolení nového předsedy předsednictvo. Ve funkcích místopředsedů zůstávají Adam Rykala, poslanec Parlamentu ČR, Ivo Hařovský, zastupitel města Ostravy, Rostislav Hřivňák, radní Ostravy-Jihu a Lucie Feiková, místostarostka Moravské Ostravy a Přívozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…