Ostravští sociální demokraté jsou pro vstup do vlády s Hnutím ANO 2011

21.05.2018 15:00

Dnes v 18 hodin v Petřvaldu proběhne setkání sociálních demokratů z kraje s předsedou ČSSD Janem Hamáčkem a budou jednat o případné účasti ČSSD ve vládě. OVV ČSSD Ostrava je většinově pro vstup ČSSD do vlády s Hnutím ANO 2011.

Ostravští sociální demokraté jsou pro vstup do vlády s Hnutím ANO 2011
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„19 členů OVV ČSSD Ostrava je pro vstup ČSSD do vlády. 1 je proti,“ uvádí předsedkyně ostravských sociálních demokratů Jana Vajdíková.

"Dnes v 18 hodin proběhne v Petřvaldu setkání předsedů místních organizací a členů okresních organizací s předsedou strany Janem Hamáčkem. Proto jsem chtěla znát názor Okresního výkonného výboru ČSSD Ostrava před touto schůzkou, ať víme, s čím má Ostrava na jednání vystoupit. Osobně jsem si provedla průzkum i mezi členy místní organizace Moravská Ostrava a Přívoz, ze které pocházím a drtivá většina členů místní organizace je pro vstup ČSSD do vlády," uvádí Jana Vajdíková.

Dnes startuje referendum členů ČSSD k účasti ve vládě.

„Jsem rád, že současné vedení strany vypsalo referendum k tak zásadní otázce. Ať už dopadne referendum jakkoli je dobře, že se nový předseda Jan Hamáček a 1. místopředseda Jiří Zimola vydali touto cestou a jak slíbili na Sjezdu, nechají rozhodnout celou členskou základnu o vyjednaných podmínkách. To je obrovský rozdíl oproti minulému vedení, které moc na názory členů bohužel nedalo, a jak to ohodnotila veřejnost ve  volbách do Poslanecké sněmovny, všichni víme,“ říká Adam Rykala, místopředseda ČSSD v Ostravě.

Jana Vajdíková se postarala na Sjezdu ČSSD o velké překvapení, když postoupila do druhého kola volby o místopředsedu ČSSD poté, co ostatní členové z kraje odmítli kandidovat do vedení ČSSD. „Je velkou chybou, že náš kraj více neusiloval o zastoupení ve vedení strany a nemá místopředsedu ČSSD, abychom mohli naše názory přímo prosazovat v nejužším vedení strany, nicméně jsme rádi, že předseda strany přijede za námi a můžeme jim své názory sdělit. Vždyť už v říjnu nás čekají volby do zastupitelstev a třetiny Senátu. Máme možnost obnovit důvěru občanů v sociálnědemokratickou značku. My v Ostravě nabízíme výraznou osobnost, která může pro ČSSD získat mandát v Senátu a to bývalého předsedu ČSSD a premiéra Jiřího Paroubka. Věříme, že vedení strany podpoří jeho kandidaturu a na to se dnes také budeme ptát,“ uzavírá Jana Vajdíková.

Okresní organizace ČSSD Ostrava je i po nařízené přeregistraci stále největší okresní organizaci v Moravskoslezském kraji a se svými sedmi sty členy patří stále mezi největší organizace v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hannig (Rozumní): Chtěli nám zakázat přístup do lesů

16:02 Hannig (Rozumní): Chtěli nám zakázat přístup do lesů

Nebýt ombudsmana Stanislava Křečka (85), tak nečinností obou opozičních stran, jak ANO, tak SPD, sko…