Otevřená závora pomůže dopravě u Kauflandu v Jablonci nad Nisou

14.02.2015 8:25

Vzhledem k opakovaným a častým připomínkám a stížnostem občanů k dopravní situaci komerční zóny v Turnovské ulici vyvolalo město jednání se zástupci Kauflandu o možnosti otevření závory a umožnění výjezdu zákazníků komerční zóny do ulice Masné. Závora bude otevřená od čtvrtka do neděle počínaje čtvrtkem 19. února.

Otevřená závora pomůže dopravě u Kauflandu v Jablonci nad Nisou
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Doprava v okolí obchodní zóny je neúnosná zejména na konci pracovního týdne, kdy lidé nejvíce nakupují. Donedávna nefunkční semafory jsou sice již několik týdnů v provozu, nicméně dosud jediná otevřená přístupová cesta do obchodního areálu nenabízí řidičům a zákazníkům komfortní podmínky. Lidé na situaci opakovaně poukazují,“ shrnuje náměstek primátora Miloš Vele důvody, které vedly k jednání s obchodní společností Kaufland i majiteli semaforů. „Bohužel ani semafory ani závora na pozemku komerční zóny nepatří městu, proto nebyla cesta k řešení tak jednoduchá, jak na první pohled vypadal, a bylo nutné o řešení celé situace jednat s majiteli,“ vysvětluje dále Vele.

Jednání se zástupci společnosti Kaufland, kteří problém vnímají a byli ochotní jej řešit, bylo úspěšné. Závora, která umožní výjezd z areálu do ulice Masné, bude od 19. února otevřena vždy od čtvrtka do neděle, tedy v období, kdy obchody zaznamenávají největší nápor zákazníků. „S tímto řešením souhlasí nejen Kaufland, ale také Dopravní inspektorát Policie ČR a dopravní a silniční úřad,“ konstatuje vedoucí odd. správy komunikací Pavel Kozák, který se jednání aktivně účastnil.

Oddělení správy komunikací jabloneckého magistrátu také intenzívně jedná o podmínkách s majiteli semaforů v Turnovské ulici, kteří projevili ochotu převést semafory do majetku a správy města. O tom, zda se tak stane, rozhodnou jablonečtí zastupitelé na některém z příštích jednání.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.