Otys (TOP 09): Do Prahy je cesta „prostě“ dlouhá

16.04.2016 20:42

Do Prahy z Karlových Varů totiž zřejmě ještě dlouho nepovede plánovaná rychlostní silnice R6. Zásluhu o to má ministr životního prostředí Richard Brabec.

Otys (TOP 09): Do Prahy je cesta „prostě“ dlouhá
Foto: TOP 09
Popisek: Lukáš Otys, místopředseda TOP 09

Některé stavební projekty jsme tak dlouho odkládali, až začala platit nová směrnice o vlivu na životní prostředí. Vznikl tedy menší problém – rozestavené projekty směrnici neodpovídají, co tedy s nimi? Ovšem řešení existovalo, jen by se muselo provést v čas. Pan ministr měl šanci vyjednat u Evropské komise u rozestavěných staveb výjimku, proč tak neučinil, je mi záhadou.

V projektech samozřejmě „visí“ i velké peníze, jak sám ministr přiznal při interpelacích, Komise podmínila čerpání 600 miliard pro ČR v dalším dotačním období právě dodržením směrnice o vlivu na životní prostředí. Vzniká nám tedy dvojí problém – ministerstvo svojí nečinností nejen že zmrazilo výstavbu či přípravu řady projektů ale i ohrozilo čerpání dotací v budoucnu.

Jak to tak tedy vypadá, tak do Prahy ještě dlouho nepojedeme po dálnici, ale tentokrát za to nemůže „zlá Evropská unie“, ale neschopnost současné vlády.

Bc. Lukáš Otys, MBA
člen předsednictva TOP 09
předseda TOP 09 v Karlovarském kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…