Otys (TOP 09): Karlovarský porcelán nepotřebuje rubl

15.05.2016 21:05

Naštěstí. Evropské sankce proti Rusku pro ně mohly být smrtící, karlovarské porcelánky ale neváhaly a během jednoho roku se dokázaly přeorientovat z východu na západ.

Otys (TOP 09): Karlovarský porcelán nepotřebuje rubl
Foto: TOP 09
Popisek: Lukáš Otys, místopředseda TOP 09

Jak sdělili jejich majitelé Idnes.cz, nebylo to pro ně jednoduché a několikrát se i spálily, ale teď už to vypadá, že je vše na dobré cestě. Jsem tomu rád a držím jim palce v dobývání amerického trhu, kde by snad mohl být velký potenciál. Nejen pro to, že jsou důležitými zaměstnavateli v regionu a nositeli dlouhé historie. Někdy se prostě ocitneme v situaci, kdy nelze stavět blahobyt a business nad porušování lidských práv, natož suverenity jiného státu.

Může to vypadat, že vlastně o nic nejde, ale ve skutečnosti jde o hodně. Záleží jenom na nás, kam ruského medvěda pustíme, co mu dovolíme. A když bychom mu dovolili mnoho, mohlo by se také stát, že bychom porcelánky museli zavřít úplně. Ve válce se totiž málokdy stoluje s porcelánem.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

17:04 Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tramvaji na Václavském náměstí.