Otys (TOP 09): Když je zrada cítit kouřem

17.06.2016 11:29

Kdyby TOP 09 pomohla vládě prohlašovat zákon o zákazu kouření, asi bychom na to nepřišli. Nicméně, to se nestalo, takže zákon, díky „zradě“ koaličních poslanců za ANO, neprošel a dva dny na to se objevil na jejich transparentním účtu dar od firmy, která podniká v kuřáckém průmyslu.

Otys (TOP 09): Když je zrada cítit kouřem
Foto: TOP 09
Popisek: Lukáš Otys, místopředseda TOP 09

Mluvčí ANO tvrdí, že to spolu nesouvisí, že dar je určen pro lídryni do krajských voleb. Tomu se mi ale nějak nechce věřit.

Zdá se, že jsme se ocitli v takovém politickém klišé, kde politici nakonec stejně bitvu proti kouření vzdají, protože peněženky výrobců cigaret jsou jim jaksi milejší. Vlastně to zapadá do současného politického modelu ANO, kdy volič je až na posledním místě. Ba ne, tam je podnikatel.

Proč moji kolegové z TOP 09 nehlasovali pro zákon, je pochopitelné. Ač víme, že je to zákon, který by byl třeba, nemůžeme posilovat vládu ve chvílích, kdy není jednotná. To není role opozice. Proč pro něj ale nehlasovali poslanci ANO, je skandální a je na premiérovi, aby z toho vyvodil důsledky. Budu mu držet palce.

LUKÁŠ OTYS
ČLEN PŘEDSEDNICTVA TOP 09
POŘEDSEDA TOP 09 V KARLOVARSKÉM KRAJI

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …