PRO JIŽNÍ ČECHY: Když jde o létání, vedení kraje v tom lítá

12.09.2016 11:42

Na 60 miliónů korun přišla Jihočeský kraj nová základna Letecké záchranné služby na letišti v Plané. Sloužila pouhý rok a půl. Od Nového roku 2017 bude leteckou záchrannou službu provozovat armáda, která ji přesune na letiště v Bechyni.

PRO JIŽNÍ ČECHY: Když jde o létání, vedení kraje v tom lítá
Foto: PRO JIŽNÍ ČECHY
Popisek: Koalice PRO JIŽNÍ ČECHY.

„Jsem překvapen, že investice do heliportu přijde nazmar a letecká záchranná služba se přesune do Bechyně. Ještě v dubnu jsem se na jednání českobudějovického zastupitelstva ptal ředitele letiště Ladislava Ondřicha, jak se bude řešit problém větší váhy armádních Sokolů, než na jakou je dimenzován heliport, aby vedení kraje nepromarnilo šedesátimiliónovou investici. Ředitel vypočítával tři možné varianty. Až tou poslední –a jaksi mimochodem –byla varianta přesunu letecké záchranné služby. Ale byl jsem ujištěn, že hejtman Zimola jedná s ministrem obrany a že armáda uhradí jakékoli investice potřebné k úpravě základny,“ připomíná vývoj kauzy náš kandidát Ivo Moravec.

Událostmi kolem letecké záchranné služby je zaskočený i náš kandidát na hejtmana Jiří Švec: „Nerozumím tomu, jak je možné, že sociálnědemokratický hejtman nedokáže ve vládě vedené sociálnědemokratickým premiérem obhájit, aby leteckou záchrannou službu zajišťoval takový provozovatel, který má odpovídající vybavení!“

Vše kolem letiště jakoby bylo začarované. „Mám pocit, že jak se něco týká létání, tak v tom vedení kraje pořádně lítá. Nejde jen o 60 milionů korun vyhozených do větru, jde i o nekoncepční modernizaci Jihočeského letiště. Tady se investice blíží miliardě a my ani nevíme, jestli kraj stále ještě plánuje najít investora pro osobní leteckou přepravu, nebo nyní bude zkoušet Planou přeměnit v letiště nákladové,“ upozorňuje Jiří Švec.

PRO JIŽNÍ ČECHY

  • PJČ
  • Koalice Starostů, HOPB a TOP 09 pro krajské volby 2016

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…