Pajonk (Svobodní): „Dobře vyhozené peníze“

06.12.2017 21:57

Tak kdysi komentoval bývalý hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák (ČSSD) schválení dotace jedné soukromé firmě na „bohulibou činnost“. V tomto konkrétním případě měla mít dotace úžasný vliv na rozvoj obchodních vztahů našich regionálních firem se svými čínskými protějšky.

Pajonk (Svobodní): „Dobře vyhozené peníze“
Foto: Archiv TP
Popisek: Tomáš Pajonk, Svobodní

Byli to tenkrát především v té době opoziční zastupitelé za KDU-ČSL, kteří vyslovili nejistotu, zda je tato každoročně se opakující dotace efektivní a požadovali údaje, podle kterých by to bylo možné realisticky posoudit. Dotace byla přesto tehdy schválena. Ono to totiž při ledabylém, rychlém a povrchním posouzení tak nějak dává smysl.

A kolik dalších krajských výdajů dává takový bleskurychlý smysl?! Rozhodně vše, co se týká rozvoje kultury, sportu, přátelství, bezpečnosti, dětí, dobrého jídla a míru,…! Důležité je napsat ke zdůvodnění žádostí krásný text, nejlépe romantickou básničku o světlých zítřcích.

Dnes jsou zastupitelé za KDU-ČSL u krajského kormidla. Tu stejnou dotaci schvalují, aniž by se dále pídili po její efektivitě. Jsou to přece:

„DOBŘE VYHOZENÉ PENÍZE“!

dobře vyhozené peníze

My, vaši krajští zastupitelé za Stranu svobodných občanů, jsme se rozhodli vaše peníze nevyhazovat.

Proto v zastupitelstvu hlasujeme proti těmto výdajům. Proč? Chceme, aby se Zlínský kraj postaral raději o základní infrastrukturu. Chceme, aby Zlínský kraj v rozumném časovém horizontu OPRAVIL VŠECHNY KRAJSKÉ SILNICE.

Může se zdát, že na tak velkou investici není možné takto ušetřit. Ale zdání klame. Jsou to desítky až stovky miliónů korun ročně.

Tomáš Pajonk,
předseda Svobodných,
krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.