Pajonk (Svobodní): S dotacemi se běžte vycpat!

17.07.2015 10:28

Na serveru novinky.cz se dnes objevil další stesk, že málo čerpáme dotace. O hodinu později mi přišel email, že bych měl také začít a co nejdříve.

Pajonk (Svobodní):  S dotacemi se běžte vycpat!
Foto: Archiv TP
Popisek: Tomáš Pajonk

Na serveru novinky.cz se dnes objevil další stesk, že málo čerpáme dotace. O hodinu později mi přišel email, že bych měl také začít a co nejdříve.

O dotacích racionálně a odborně Pavel Kohout ZDE (nefungují, největším příjemcem na hlavu je Řecko, největším plácem Německo). Já spíše emotivně. Dovolil jsem si panu Zezulákovi odpovědět takto:

Milý pane Zezuláku,

Dotace jsou amorální hnus a legální loupež.

Je mi celkem jedno, komu byrokrati vzali peníze (občanům EU), aby je mohl dostat někdo jiný (vybraní jedinci v ČR). Na morálnosti věci to nemění nic. Nemyslím, že natolik ryjeme držkou v blátě, abychom museli zahazovat základní principy lidského chování (nepokradeš). Daň, kterou vybereme na DPH od seniorů v Horní Lidči, přesuneme do Bruselu a z Bruselu, přes Vás do nějaké ICT firmy, za krádež považuji. To, že odevzdáme 1 Kč, aby ICT firma dostala koruny 2 na morálnosti tohoto počínání nemění zhola nic. Ano, mám obavu, že má konkurence dostane, i díky Vám, uloupené peníze a bude mít nefér výhodu. Přesto věřím, že naše firma dokáže obstát i bez dotací.

Je mi moc líto, že se něčím takovým musí někdo v této zemi zabývat. Nemohu Vám to mít osobně za zlé, účetní a dozorci v koncentračních táborech měli také rodiny, děti a něčím se živit museli.

Zvažte sám, zda děláte morální věc a zda i Vašim drobným přičiněním neposunujete celou zemi do stagnace a bídy.

S pozdravem

PS: V roce 2011 SolverTech dostal od úřadu práce dotaci za zaměstnání dlouhodobě nezaměstnaného. Při podrobnějším pohledu byste zjistili, že tato dotace pokryla cca odvody (tedy daně z práce tohoto zaměstnance). Takovou dotaci, považuji spíše za daňovou úlevu, ale při dalším najímání lidí jsem ji už nikdy nevyužil (a mohl jsem).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…