Pajonk (Svobodní): Sobotka chce štvát zaměstnance proti živnostníkům

09.04.2014 22:33

Svobodní dnes předají vládě petici proti registračním pokladnám.

Pajonk (Svobodní):  Sobotka chce štvát zaměstnance proti živnostníkům
Foto: Petr Kupka
Popisek: Tomáš Pajonk během předvolební akce u podniku Andreje Babiše ve Valašském Meziříčí

Strana svobodných občanů (Svobodní) shromáždila za pouhé dva dny cca 5,5 tisíce podpisů od lidí. Petici podepsala mj. i poslankyně za ODS Miroslava Němcová (viz foto). V petici požadují, aby vláda upustila od plánu uzákonit chystané povinné zavedení registračních pokladen.

PŘEDÁNÍ PETICE PROBĚHNE VE STŘEDU 9. DUBNA V 15:00 HOD. NA ÚŘADU VLÁDY.

Svobodní podpisovou akci pořádali ve dnech 31. března a 1. dubna 2014 před finančními úřady po celé ČR (tedy v posledních dvou dnech, kdy bylo možné podat daňové přiznání k dani z příjmu FO).

„Pan Sobotka nám bude tvrdit, že zavedením registračních pokladen zmizí daňové úniky. Bude štvát zaměstnance proti drobným podnikatelům a živnostníkům. Není tomu tak! Na Slovensku ani jinde do státní kasy registrační pokladny nic moc nepřidaly. Drobní poctiví živnostníci zaplakali a nepoctiví si v zákonech a kontrolách našli desítky děr. Drobným a podnikavým vezmeme, ale velkým hodíme dotace, aby se na vládu nezlobili a zůstali nám tady ,podnikat´,“ kritizuje vládní návrh místopředseda Svobodných Tomáš Pajonk.

Sečteno podtrženo. Vydělají firmy na výrobu a prodej pokladen, bude více úředníků, aby řešili novou agendu, a nejedna kadeřnice či trafikant přijde nákupem pokladny o svůj měsíční, či dvouměsíční zisk.

„Žádáme pana Sobotku, aby zvážil, zda není cestou k zbohatnutí národa spíše nechat lidi pracovat a sloužit zákazníkům, než komplikovat život, těm, kdo se o sebe chtějí poctivě starat sami. Dohlédnout na prodejce krátící tržby jde i jinak, než tím, že vydělají nejvíc výrobci registračních pokladem,“ dodává Pajonk.

Svobodní v žádném případě nejsou pro daňové úniky. Naopak. Daně mají být malé, férové, jasné a vymahatelné. To u nás nejsou a registr. pokladny k tomuto stavu nikde nevedly. Zjednodušeně řečeno náš stát bude řešit stokoruny od malých živnostníků, místo toho, aby vyřešil zásadní problémy – s tím jak se penězi plýtvá! Svobodní jsou pro menší zdanění, menší regulace, menší centralizaci. O svých penězích lidé rozhodnou nejlépe sami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…