Palkovská (Osobnosti pro Třinec): Věříme, že se nám podaří programové prohlášení postupně naplňovat

25.01.2015 14:29

Koaliční partneři v Třinci podepsali programové prohlášení

Palkovská (Osobnosti pro Třinec): Věříme, že se nám podaří programové prohlášení postupně naplňovat
Foto: archiv starostky
Popisek: Třinecká starostka Věra Palkovská

V návaznosti na koaliční dohodu uzavřenou po komunálních volbách podepsali v pondělí 19. ledna 2015 na třinecké radnici koaliční partneři SNK Osobnosti pro Třinec, KDU-ČSL a TOP 09 programové prohlášení, v němž stanovili nejdůležitější priority pro rozvoj města Třince v nadcházejících čtyřech letech. Základním cílem programového prohlášení je především kontinuita realizovaných programů a záměrů rozvoje města.

„Při podpisu koaliční dohody v říjnu loňského roku jsme se zavázali, že do konce ledna 2015 připravíme programové prohlášení, v němž občanům Třince představíme priority, které bychom chtěli v tomto volebním období realizovat. Jde o programový rámec, v němž jsou uvedeny největší investiční akce a oblasti, které chceme v zájmu města a jeho občanů podporovat,“ vysvětlila starostka Třince Věra Palkovská.

Doplnila, že při tvorbě programového prohlášení vycházely koaliční strany ze strategického plánu města, ze schváleného rozpočtu, z předpokládaných finančních možností města v následujících letech a v neposlední řadě také z volebních programů koaličních partnerů. „Věříme, že se nám podaří programové prohlášení postupně naplňovat. Záleží také na tom, jak se nám bude dařit získávat na projekty finanční prostředky z dotací. Nové dotační programové období přináší mnoho výzev a nových příležitostí a jsme připraveni je využít, ať už jako nositelé nebo partneři projektů,“ dodala starostka.

Povolební uspořádání v Třinci je vyústěním jednoznačného volebního úspěchu SNK Osobnosti pro Třinec, které v třiatřicetičlenném třineckém zastupitelstvu získalo díky široké podpoře občanů šestnáct mandátů. Osobnosti pro Třinec, v čele se starostkou Věrou Palkovskou, jsou sdružením nezávislých kandidátů a komunálních politiků navržených hnutím STAN. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…