Palyza (ČSSD): I s prezidentem lze nesouhlasit

15.01.2015 4:45

Výrok prezidenta Zemana, že postižené děti se nemají učit s těmi zdravými, který pronesl v rehabilitačním ústavu v Brandýse nad Orlicí, je nešťastný.

Palyza (ČSSD): I s prezidentem lze nesouhlasit
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Každému z nás rodičů se může přihodit, že se mu narodí dítě postižené, nebo zcela zdravé dítě se ocitne díky úrazu na vozíku či jej postihne nemoc, která jej nenadále ochromí. A právě zařazení těchto dětí, pokud tak rozhodne lékař, do běžných školních tříd je pro ně obrovským přínosem. Pokud dítě snese zátěž, byť třeba s pomocí asistenta, je jen dobře, že navštěvuje školu, která je v místě jeho bydliště, kam mají dosah rodiče a dítě může se svými spolužáky komunikovat i ve volném čase. Většina rodičů by jen nerada dala své dítě do specializovaných tříd pouze pro handicapované děti. A to už vzhledem k tomu, že nejsou běžně dostupné ve všech obcích a městech. Proto ponechme především na rodičích a odbornících, ať rozhodnou o tom, kde jejich dítě získá své vzdělání pro budoucí život.

 

Ing. Lumír Palyza, 1. náměstek primátora města Ostravy

 

reklama

autor: ČSSD

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

17:04 Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tramvaji na Václavském náměstí.