Pánik (ČSSD): Hotely musí odstranit klamavou reklamu do konce roku

25.10.2015 13:05

Karlovarský kraj pokračuje ve snaze o to, aby budoucí návštěvníci hotelů a zařízení nebyli ovlivňováni klamavou reklamou, která slibuje lázeňskou péči, i když ji hotel nesmí nebo není schopen poskytovat.

Pánik (ČSSD): Hotely musí odstranit klamavou reklamu do konce roku
Foto: Archiv
Popisek: Karlovarský zastupitel za ČSSD Jakub Pánik

V úsilí o to, aby spotřebitel dostal pravdivou informaci, se kraj nyní spojil s představiteli Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a České obchodní inspekce.

Zájem státních orgánů na řešení situace potvrdili na schůzce s náměstkem hejtmana Karlovarského kraje Jakubem Pánikem shodně náměstek ministra průmyslu a obchodu Karel Novotný a ústřední ředitel České obchodní inspekce Mojmír Bezecný.

„Klient už při výběru hotelu musí vědět, jaké služby se mu dostane. Jeho výběr nemůže ovlivnit klamavá reklama nabízející lázeňskou léčbu v zařízení, které nedisponuje například ani přírodními léčivými zdroji, ani odborným personálem. Chceme se proto společně zasadit o to, aby se některé hotely neoprávněně nevydávaly za lázeňské,“ uvedl náměstek ministra průmyslu a obchodu Karel Novotný.

Podle náměstka hejtmana Jakuba Pánika na území Karlovarského kraje používá klamavou reklamu na svých internetových stránkách nebo v propagačních materiálech až 50 procent hotelů. „Oslovíme všechny subjekty v oblasti hotelnictví našeho kraje, aby do konce letošního roku daly do pořádku veškerá potřebná povolení, která lázeňská zařízení potřebují ke své činnosti. Tedy aby doložily souhlas s užíváním přírodního léčivého zdroje od Českého institutu lázní a zřídel, aby měly dostatečný počet odborného personálu a vybavení pro lázeňskou léčbu. V opačném případě je vyzveme k okamžitému odstranění zavádějící a nepravdivé reklamy,“ vysvětlil Jakub Pánik.

Pokud hotely do konce roku potřebné náležitosti nesplní, čekají je podstatně intenzivnější kontroly ze strany krajského úřadu i státních orgánů. Do řešení problému se navíc mohou zapojit i krajské živnostenské úřady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…