Pánik (ČSSD): Kraj přispěje na provoz cyklobusů

14.07.2015 19:58

Se stoupající popularitou cyklistiky roste zájem o přepravu cyklobusy v našem regionu. Proto Karlovarský kraj podobně jako v uplynulých letech i v tomto roce podpoří dopravce finančním příspěvkem ve výši 200 tisíc korun.

Pánik (ČSSD): Kraj přispěje na provoz cyklobusů
Foto: Archiv
Popisek: Karlovarský zastupitel za ČSSD Jakub Pánik

„V loňském roce jsme poskytli dopravci kolem dvou set tisíc korun a letos rada kraje schválila dotaci ve zhruba stejné výši. Provozovatel cyklobusů od nás získá 150 tisíc korun na provozní výdaje, tedy například na náklady spojené s nákupem pohonných hmot. Dále to bude 50 tisíc korun a tyto peníze jsou určené na údržbu zařízení nezbytného k převážení jízdních kol,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

Společnost Autobusy Karlovy Vary, která již třináctým rokem provozuje jako jediná ucelený systém cyklodopravy v Karlovarském kraji, přepravila vloni 4928 osob a 1815 kol. V současné době v regionu funguje pět pravidelných linek, obsluhujících celé území, včetně okresních měst, Krušných hor, Slavkovského lesa, Tepelské vrchoviny a přístupné části Doupovských hor. S jízdními řády a ceníky se mohou zájemci seznámit na internetových stránkách dopravce ZDE. Cyklobusy budou jezdit až do 28. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie