Pánik (ČSSD): Sokolovská nemocnice má nový parkovací dům

02.07.2015 13:28

Pacienti a návštěvníci sokolovské nemocnice často složitě hledali místo na zaparkování. Problémům odzvonilo, nemocnice má nový parkovací dům a centrální registr. Provoz domu je řízen automaticky, po dobu prvních pěti hodin mají lidé parkování zdarma.

Pánik (ČSSD): Sokolovská nemocnice má nový parkovací dům
Foto: Archiv
Popisek: Karlovarský zastupitel za ČSSD Jakub Pánik

"Nový parkovací dům je stavba, na kterou čekali netrpělivě řadu let všichni klienti sokolovské nemocnice. Jeho zprovoznění je nutným kamínkem do mozaiky rekonstrukce a budování lékařských objektů. Díky snazší dopravní obslužnosti opět vzroste komfort všech, kteří nemocnici Sokolov navštíví," uvedl jednatel skupiny NEMOS David Soukup během slavnostního otevření parkovacího domu.

Stavbu parkovacího domu a centrálního registru financovala společnost Sokolovská uhelná. Předseda dozorčí rady společnosti František Štěpánek zdůraznil, že se i přes počáteční obtíže ohledně dohody s krajským úřadem na pozemcích pro parkovací dům podařilo stavbu úspěšně dovést do konce. Po necelých šestnácti měsících prací dnes parkovací dům nabízí ve dvou patrech celkem 133 parkovací místa včetně stání vyhrazených pro osoby se zdravotním postižením. Parkoviště je přístupné sjezdem ze Slovenské ulice v úrovni spodního podlaží parkovacího domu.

Další rozvoj sokolovskou nemocnici ještě čeká

Význam stavby ocenil také náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik. "Přístup lidí do nemocnice je teď mnohem jednodušší, velkým bonusem je samozřejmě i dostupnost parkoviště v jakoukoli denní i noční dobu. Další rozvoj sokolovskou nemocnici ještě čeká, kraj plánuje v příštím roce investovat do rekonstrukcí okolo 82 milionů korun," dodal.

Na parkovací dům navazuje budova centrálního registru, která je propojena se stávajícím pavilonem B. V budově najdou návštěvníci recepci a sociální zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…